Απόδραση στη Δημητσάνα

Παρά την τουριστική άνθιση που γνωρίζει, η Δημητσάνα εξακολουθεί να είναι ένα χωριό που σέβεται την ιστορία του και την προσαρμόζει στο σήμερα.
Απόδραση στη Δημητσάνα



Στη Δημητσάνα έφαγα τον πιο νόστιμο κοκκινιστό κόκορα με χυλοπίτες. Και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να επιστρέψω στον τόπο του εγκλήματος…

Ένας άλλος λόγος όμως είναι ότι θέλω επειγόντως χειμώνα: Τζάκι, χουχούλιασμα και ζεστό τσάι. Μπορεί στην Αθήνα ο καιρός να παίζει με τα νεύρα μας, αλλά στην ορεινή Αρκαδία θα νιώσεις επιτέλους ότι βρίσκεσαι στη σωστή εποχή του χρόνου. Η περιοχή έχει πολλά γραφικά χωριά που αξίζει να επισκεφτείς, αλλά η Δημητσάνα είναι το πιο κοσμοπολίτικο. Εκτός από την φυσική του ομορφιά, το μέρος φημίζεται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, με τα πετρόκτιστα σπίτια και τους καλαίσθητους ξενώνες ξεχωρίζουν. 

Η Δημητσάνα αποτελεί έναν αγαπημένο τουριστικό προορισμό, κι αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής. Όντας όμως σε κομβικό σημείο, το χωριό μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για να εξερευνήσεις τη γύρω περιοχή, είτε αυτό σημαίνει να φτάσεις μέχρι τον ποταμό Λούσιο για εξερεύνηση, ράφτινγκ ή πεζοπορία είτε μέχρι τη Βυτίνα για λαχταριστά παϊδάκια. Παρά την τουριστική άνθιση που γνωρίζει, η Δημητσάνα εξακολουθεί να είναι ένα χωριό που σέβεται την ιστορία του και την προσαρμόζει στο σήμερα. Αξίζει, λοιπόν να περιηγηθείς στα γραφικά δρομάκια, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια που κρύβουν μία μακραίωνη ιστορία, τα παραδοσιακά λιοτρίβια, τους μπαρουτόμυλους και το μουσείο υδροκίνησης.