Φύγαμε για Μύκονο!

Προτάσεις για διαμονή, φαγητό, ποτό και παραλίες.
Φύγαμε για Μύκονο!



Μόλις 2 ώρες και κάτι με το γρήγορο και 5 ώρες με το αργό καράβι, από Πειραιά, θα βρεθείς στο πιο γνωστό ελληνικό νησί παγκοσμίως. Στο νησί του Πέτρου του εμβληματικού πελεκάνου (κι ας πέθανε), των διεθνών jet setter, της νυχτερινής ζωής και των κρυφών και απόμερων παραδείσων.

Παραλίες
Θα βρεις από παραλίες που χρειάζεται να χαλάσεις το μισό μισθό σου και άλλες που δε θα χαλάσεις ούτε ευρώ. Ξεκινάμε από τις δεύτερες.

Άγιος Σώστης
Ανοργάνωτη αλλά η πιο καθαρή και ήρεμη του νησιού. Το μόνο που θα βρεις είναι ένα ταβερνάκι. Της "Kiki's". Κρατήσεις δεν γίνονται γιατί δεν έχει τηλέφωνο, ρεύμα δεν έχει επίσης, κι έτσι όλα τα φαγητά μαγειρεύονται στα κάρβουνα ή στο γκάζι. Παρότι είναι πάνω στη θάλασσα, θα φας πεντανόστιμες μπριζόλες.

Φτελιά
Για άραγμα στις μαξιλάρες του "Φτελιά Restaurant" αλλιώς με την πετσετούλα σου απομονωμένη στην επίσης αγαπημένη ανοργάνωτη παραλία του νησιού. Κι αν πεινάσεις, είπαμε. Τα πρόσωπα του Albion μάς περιποιούνται και το καλοκαίρι. Με (περίπου) 20-25€ το άτομο θα δοκιμάσεις κάμποσες λιχουδιές. Μην παραλείψεις την pizza με λάδι τρούφας, τη σαλάτα με φακές και ξύσμα πορτοκαλιού, δροσιστική μαστιχούλα και καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε.

Πάνορμος
Πάλι για φάση μαξιλάρας. Εδώ οι ξαπλώστρες αποτελούν παρελθόν. Σχεδόν κοσμικά αλλά όχι και τόσο.

Καλό Λιβάδι
Μεταξύ Ελιάς και Καλαφάτι, βρίσκεται μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού. Καλό Λιβάδι, με δυνατή μουσική, ξαπλώστρες φυσικά και φαγητό στο Solymar. H παραλία που θα κατεβάζεις τα σφηνάκια σα νερό και θα κάτσεις μέχρι... όσο.

Ψαρού
Γκλαμουριά, σαμπανιέρες, ξαπλώστρες νοικιασμένες με το χρόνο, ψάρι- χρυσάφι στο Nammos. Aλλά. Αν τα έχεις, δώσε τα. Έστω μια φορά για την αναβίωση της δόξας των 80's.

Πρωινό
Αίγλη
Σταθερή αξία. Φυσικός χυμός, καφεδάκι και ομελέτα για δυνάμεις πριν την παραλία.

Μπουγάζι
Άπειρα υλικά να επιλέξεις, πολύ καθαρή creperie που καλύπτει κάθε γούστο. Προτιμάται και για μετά το ξενύχτι (γύρω στις 6 γίνεται χαμός)
 

Φαγητό
Χώρια από τα εστιατόρια που συναντάς στις παραλίες, αξίζει να κρατηθείς λιγάκι για να γευματίσεις μια και καλή το βράδυ στη Χώρα.

Interni
Σταθερή αξία στο Νησί των Ανέμων, για γαστρονομία υψηλών απαιτήσεων. Κατάλληλο και για coctail. Θα το πληρώσεις και με το παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο.

 

Αppaloosa
Ίσως το καλύτερο μεξικάνικο που θα φας ποτέ στη ζωή σου. Υπερβολή; Δοκίμασε τα εκπληκτικά μπουρίτο με τη σπιτική σαγκρία και ίσως μας θυμηθείς (περίπου 25€ το άτομο).

Νobu Matsuhisa
Διεθνούς φήμης γιαπωνέζικη κουζίνα, που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου. Οnce in a lifetime εμπειρία. Βρίσκεται στο Belvedere Hotel.

Ποτό
Τι να πρωτοδιαλέξεις. Θα το περιορίσουμε σε τέσσερα αγαπημένα, γιατί οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες.

Scarpa 
Στο πιο αγαπημένο μπαράκι της Μικρής Βενετίας, πρέπει να ξεκινήσεις ένα από τα βράδια διαμονής σου στο νησί (μη σου πω και κάθε βράδυ). Τα "χορταστικά", φρουτένια του cocktail το τοποθετούν αυτομάτως στη λίστα των καλύτερων bar του νησιού.

Rock & Roll
Τα ξέρεις και από την Αθήνα. Αν σου αρέσει εδώ, θα σου αρέσει και εκεί.

Άστρα
Από τις πιο σκληρές "πόρτες" του νησιού. Aν ωστόσο υπήρχε μόνο μία λέξη να το χαρακτηρίσουμε, αυτή θα ήταν...Electric.

Jackie O'
"From sunset to sunrise in style" είναι το μότο του πιο διάσημου gay bar του νησιού. Είσαι, δεν είσαι gay, επιβάλλεται να περάσεις μια βόλτα. Ωραίες μουσικές, διάθεση στα ύψη και ενίοτε drag shows.

 

Διαμονή
Οι επιλογές είναι και πάλι πολλές. Καλό θα ήταν να προτιμήσεις τη Χώρα για τη διαμονή σου, γιατί λογικά το τετραήμερο σου θα έχει πολύ ξενύχτι. Άρα καλό θα ήταν να μπορείς να επιστρέφεις με τα πόδια. Προτείνουμε ένα πολύ ακριβό και ένα "τίμιο" ξενοδοχείο.

Cavo Tagoo
Φυσικά και είναι ο ορισμός του ξενοδοχείου 5 αστέρων. Δεν έχουμε και πολλά να πούμε. Καλή διαμονή. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Myconian Inn
Classic κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, decent δωμάτια, λακωνικό πρωινό. Παραπάνω από καλή επιλογή για αυτό το τετραήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γράφοντας αυτό το κείμενο από το γραφείο, κι ενώ έξω βρέχει, έχω ήδη αρχίσει να παίρνω τηλέφωνα και να κάνω λίστα ταξιδιού. Γιατί η Μύκονος δεν είναι μόνο για τους"δήθεν". Αντίθετα, είναι ένα πανέμορφο νησί, με πολλές επιλογές για κάθε προσωπικότητα και γούστο. 

Τώρα, αν είσαι σε πιο χαλαρή διάθεση, πήγαινε μέχρι την Άνδρο, βρίσκοντας περισσότερες πληροφορίες εδώ.