Ταξίδι: 5 top προορισμοί για τους λάτρεις του καλού φαγητού

Δοκίμασε γεύσεις που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου...
Ταξίδι: 5 top προορισμοί για τους λάτρεις του καλού φαγητού



Μπορείς να ταξιδέψεις για να παρακολουθήσεις μια συναυλία, για να περπατήσεις και να εξερευνήσεις μια πόλη, για να επισκέφθεις κάποιο διάσημο μουσείο της ή κάποια φημισμένη αγορά της. Μπορείς όμως και να ταξιδέψεις για να δοκιμάσεις ιδιαίτερες γεύσεις και κουζίνες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Κι αυτοί είναι οι πέντε top προορισμοί για τέτοιου είδους ταξίδι:

1. Hobart, Tasmania

Η πρωτεύουσα της Τασμανίας αποτελεί παράδεισο, όχι μόνο της τέχνης, αλλά και της γαστρονομίας. Το διάσημο, σπιτικό πιάτο με ψάρι, λαχανικά και φρούτα, θα πείσει και τους πιο απαιτητικούς. Συνδυάζεται ιδανικά με αυστραλιανό κρασί. Αν πας ημέρα Σάββατο, στην πόλη της Salamaka Market, θα το γευτείς σε καλή τιμή.

2. Jerusalem, Israel

Η πόλη αυτή έχει μια απίστευτη ενέργεια, που τη μεταδίδει αυτόματα σε όποιον την επισκέπτεται. Ο συνδιασμός της πολωνικής και αλγερινης κουλτούρας, προσδίδει στον επισκέπτη ενδιαφέρον και περιέργεια να την εξερευνήσει, αλλά και να επιλέξει μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας εδεσμάτων, όπως φρέσκα λαχανικά κι επιδόρπια με ντόπια συστατικά και μπαχαρικά.

3. Hoi An, Vietnam

Αν κάποτε ταξιδέψεις στο Βιετνάμ, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Hoi An. Στην όμορφη αυτή, γεμάτη χρώματα, παραμυθένια πόλη, θα δοκιμάσεις κινέζικη, ιαπωνική και γαλλική κουζίνα. Οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης, εκτός από τη γοητεία της, δεν μπορούν να αντισταθούν ούτε στο Cao lau, ένα πιάτο με βιετναμέζικα noodles με σούπα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εντυπωσιακή κουζίνα του Hoi An βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO.

4. Gaziantep, Turkey

Στο Gaziantep της νοτιοανατολικής Τουρκίας, θα γευτείς εγχώριες ποικιλίες κρεάτων, όπως ψητό κρέας στη σούβλα. Επίσης, μιας και βρίσκεσαι στην πόλη που αποτελεί το κέντρο της  παραγωγής των φυστικιών της Τουρκίας, μην παραλείψεις να φας μπακλαβά.

5. Providence, Rhode Island

Δε γίνεται να επισκεφθείς αυτή την πόλη της Αμερικής και να μη δοκιμάσεις αστακό. Η υψηλή ποιότητα των φρέσκων θαλασσινών και του μοσχαριού συνθέτουν την εξαιρετική κουζίνα του Rhode Island. Επίσης, δοκίμασε τη διάσημη πίτσα στο grill, που φτιάχνουν οι εξαιρετά ταλαντούχοι chefs στο Providence.