Έτοιμη να περπατήσεις τους δρόμους του Μιλάνου; (vid)

H μητρόπολη της μόδας και του design περνάει από τα μάτια σου σε 4 λεπτά.
Έτοιμη να περπατήσεις τους δρόμους του Μιλάνου; (vid)



Αυτές τις μέρες το Μιλάνο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ευρώπης. Διανύει την εβδομάδα design και όλη η πόλη βρίσκεται σε ντελίριο δημιουργικότητας. Μόδα, design, και avant garde σχεδιαστές και καλλιτέχνες, όλοι μαζεμένοι στο βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά.

Περπατώντας στους δρόμους, θα δεις επιβλητικά κτίρια, όμορφες και κομψές γυναίκες, στιλάτους και γοητευτικούς άνδρες, βιτρίνες μεγάλων οίκων, πλακόστρωτα στενά, μεγάλες πλατείες, πολύ κόσμο να πηγαινοέρχεται (ο πληθυσμός είναι 7.400.000). Αν δεις το βίντεο και πειστείς να πας, φυσικά και θα χάσεις τη μισή σου μέρα στην Piazza del Duomο, την μεγάλη πλατεία στην οποία βρίσκεται ο καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού αλλά και στην Galleria Vittorio Emanuele II, που δεν είναι άλλη από την ιστορική στοά των μαγαζιών.

Μην παραλείψεις, να επισκεφτείς  τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie, στον οποίο βρίσκεται η τοιχογραφία «Μυστικός Δείπνος» του Leonardo Da Vinci. Και για window shopping; Via Monte Napoleone και Via Sant' Andrea.

Μilan Dreaming είναι ο τίτλος του βίντεο. Όνομα και πράγμα. 

Δες εδώ και το video από τη Βαρκελώνη για να επιλέξεις που θα πας τελικά.