Λεκέδες από γάλα: Πώς να τους αφαιρέσεις

Αρκούν 3 κινήσεις για να εξαφανίσεις εύκολα τους λεκέδες από γάλα από κάθε ύφασμα.
Λεκέδες από γάλα: Πώς να τους αφαιρέσεις



Μπορεί οι λεκέδες από γάλα να μην σου φαίνονται μπελάς διότι το γάλα έχει λευκό χρώμα και υγρή μορφή. Αυτό που ενδεχομένως αγνοείς είναι ότι μπορεί να αφήσει ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες και υποκίτρινα σημάδια ακόμα και μετά το καθάρισμα πλυντήριο ή στο χέρι. Διάβασε παρακάτω και δες πώς μπορείς να ξεφορτωθείς εύκολα και γρήγορα τους λεκέδες από γάλα από κάθε υφασμα με τρεις κινήσεις.

1 Έπεσε γάλα μόλις στον καναπέ, το χαλί ή την αγαπημένη μπλούζα σου; Αφαίρεσε το υφασμάτινο κάλυμμα και τοποθέτησέ το αμέσως σε μια λεκάνη με κρύο νερό για 5-10 λεπτά. Σε αυτή τη φάση, καλό είναι να αποφύγεις να βουτήξεις το ύφασμα ακόμα και σε χλιαρό νερό μιας και οι πιο ζεστές θερμοκρασίες ενδέχεται να σκουρύνουν τον λεκέ. Τέλος, να θυμάσαι ότι, γενικά, είναι καλό να καθαρίζεις τους λεκέδες από γάλα όσο είναι ακόμα νωποί.

2 Αν οι λεκέδες επιμένουν ακόμα και αφότου αφαιρέσεις το ύφασμα από τη λεκάνη με το κρύο νερό, τότε ρίξε λίγο απορρυπαντικό στην επιφάνεια τους. Στη συνέχεια, άφησε το ύφασμα να μουλιάσει σε χλιαρό νερό για μισή ώρα, φροντίζοντας, ωστόσο, να τρίβεις απαλά τη λερωμένη περιοχή κάθε 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία, θα βοηθήσει το απορρυπαντικό να «σπάσει» τη συνοχή του λεκέ και να εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες του υφάσματος.

3 Ξέπλυνε καλά το ύφασμα. Έπειτα, περάστε τη λερωμένη περιοχή με ένα σπρέι ειδικό για την απομάκρυνση λεκέδων και άφησέ το να δράσει για 7-10 λεπτά. Επανάλαβε τη διαδικασία αυτή μέχρι να εξαφανιστούν τελείως οι λεκέδες από την επιφάνεια του υφάσματος.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue