Έξυπνα tips για να οργανώσεις το ασυμμάζευτο δωμάτιό σου

"Μάζεψε το δωμάτιό σου" άκουγες από μικρή και τώρα ήρθε η ώρα που το λες και η ίδια στον εαυτό σου. Είναι πιο απλό από όσο φαντάζεσαι.
Έξυπνα tips για να οργανώσεις το ασυμμάζευτο δωμάτιό σου



Κινδυνεύουμε να επαναληφθούμε, αλλά τελικά θα μπορούσε να είναι και το μότο μας: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και οργάνωση. Είναι γολγοθάς να μαζέψεις την κρεβατοκάμαρά σου που μπορεί να ισοπεδωθεί σε πέντε λεπτά, μα για να "αναστηλωθεί" χρειάζεται καμιά ώρα στην καλύτερη περίπτωση. Εμείς οργανωθήκαμε και μοιραζόμαστε τις κινήσεις μας, μαζί σου! 

Μετακίνησε τον υπολογιστή ή το laptop σου σε άλλο χώρο του σπιτιού. Δεν λέμε να μαζέψεις το δωμάτιο και να ανακατέψεις το υπόλοιπο σπίτι, αλλά ο υπολογιστής και κατ’ επέκταση τα κακής αισθητικής καλώδιά του, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο άβατο της ξεκούρασης και της χαλάρωσής σου. Για να μην αναφέρουμε και την ακτινοβολία.

Ανακύκλωσε. Περιοδικά, εφημερίδες, φυλλάδια και ό, τι ανακυκλώνεται από το βουνό των άχρηστων σελίδων που έχεις στοιβαγμένες εδώ και τόσο καιρό στο κομοδίνο ή τη βιβλιοθήκη σου. 

Δώρισε τα ρούχα ή παπούτσια που δεν φοράς πια. Τα κρατάς, τα ανεβάζεις, τα κατεβάζεις, τα καταχωνιάζεις. Αφού ξέρεις ότι ακόμα κι αν έχουν πάνω τα ταμπελάκια, δεν πρόκειται να τα φορέσεις. Εξοικονόμησε λοιπόν χώρο, δίνοντάς τα σε φίλες ή ακόμα καλύτερα σε κάποιον που να τα έχει ανάγκη. Και πίστεψέ μας, είναι πολλοί εκεί έξω.

Αγόρασε κουτιά αποθήκευσης. Φυσικά και πιάνει το κόλπο. Έτσι θα μπορείς να οργανώσεις το «Κουτί των παπουτσιών», κάτω από το κρεβάτι, το «Κουτί των αξεσουάρ» στο ράφι, το «Κουτί των φουλαριών και κασκόλ» στον πάτο της ντουλάπας. Θες κι άλλες ιδέες;