Πλαστική Μεμβράνη: 8 Καθημερινές χρήσεις που δεν φαντάζεσαι

Δεν είναι μόνο για να τυλίγεις τα τρόφιμα!
Πλαστική Μεμβράνη: 8 Καθημερινές χρήσεις που δεν φαντάζεσαι



Μπορεί να χρησιμοποιείς την πλαστική μεμβράνη και για άλλους λόγους  που ίσως δεν έχεις ακούσει ξανά. 

Χρησιμοποίησε τη για να μην σου τρέχει η βαφή 
Έβαψες το μισό σπίτι σου και θέλεις να πας για ύπνο για να συνεχίσεις την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη όρεξη; Μπορείς να καλύψεις με μεμβράνη τα πινέλα και τα ρόλερ σου έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος να στάξουν.

Διατήρησε τα ράφια του ψυγείου σου καθαρά 
Για να διατηρήσεις τα ράφια του ψυγείου σου καθαρά μπορείς να τα καλύψεις με πλαστική μεμβράνη. Έτσι, μειώνεις τον χρόνο καθαρισμού του ψυγείου σου στο μισό καθώς κάθε φορά που θα θέλεις να το καθαρίσεις θα αφαιρείς απλά τη μία μεμβράνη και θα βάζεις μία άλλη.

Αποθήκευσε τα μαχαιροπήρουνα σου
Αν έχεις σκοπό να μετακομίσεις ή απλά να αποθηκεύσεις κάποια από τα μαχαιροπήρουνα σου μπορείς να τα τυλίξεις με μεμβράνη η οποία δεν σπάει εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύουν να χαθούν και θα φτάσουν σίγουρα άθικτα στον προορισμό τους.

Κάνε την τεχνοτροπία «Frottage» στους τοίχους σου
Μπορείς να πάρεις λίγη μεμβράνη να την τσαλακώσεις και να αρχίσεις να την πιέζεις πάνω σε φρεσκοβαμμένο τοίχο. Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις το σχέδιο που θέλεις στους τοίχους σου.

Αφαίρεσε την κόλλα 
Έχεις κάπου κολλημένο κάτι το οποίο όσο κι αν προσπαθείς κι όσο κι αν το έχεις τρίψει, δε φεύγει με τίποτα;Μπορείς απλά να βάλεις μία βρεγμένη πετσέτα πάνω στο σημείο και να τη στερεώσεις πάνω σε αυτήν με λίγη μεμβράνη. Άφησε την εκεί μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να μπορεί να φύγει εύκολα.

Απέτρεψε τα υγρά σου να χυθούν κατά τη διάρκεια ταξιδιού
Όποτε μεταφέρεις υγρά σε ταξίδια (λάδι, νερό, ποτά ή οτιδήποτε άλλο) καλό είναι να βγάζεις το καπάκι τους, να τυλίγεις το άνοιγμά τους με λίγη μεμβράνη και να τους βάζεις ξανά το καπάκι. Έτσι, δεν κινδυνεύουν να χυθούν.

Κράτησε το σπίτι σου μακριά από τον αέρα 
Αν νιώθεις ότι μπάζει από κάποιο παράθυρό σου μπορείς να βάλεις λίγη πλαστική μεμβράνη στο σημείο από το οποίο μπαίνει ο αέρας. Έτσι, έχεις βρει μία προσωρινή λύση για το κρύο που μπαίνει στο χώρο σου..

Διατήρησε τις μπανάνες φρέσκες περισσότερο 
Για να κρατήσεις τις μπανάνες φρέσκες για περισσότερο μπορείς να καλύψεις με πλαστική μεμβράνη το κοτσάνι τους.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue