Πώς να ανανεώσεις το καθιστικό σου έξυπνα

Πες «αντίο» στα κλασικά ράφια και ετοίμασε το σαλόνι σου για να υποδεχθεί το νέo, στιλάτο trend στους τοίχους του.
Πώς να ανανεώσεις το καθιστικό σου έξυπνα



Οι ανοιχτές ραφιέρες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς γιατί είναι πρακτικές και ταιριάζουν εύκολα σε κάθε χώρο. Ωστόσο, μπορείς να τις αποφύγεις γιατί τις θεωρείς ξεπερασμένες. Εμείς σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις στη θέση τους κουτιά τοίχου τα οποία, πέρα από ανερχόμενη τάση στη διακόσμηση, θα κάνουν το χώρο σου μοντέρνο και στιλάτο - κι όλα αυτά χωρίς να χάσεις  καθόλου σε πρακτικότητα.

Εκμεταλλεύσου τη μεγάλη επιφάνεια και το σχήμα των κουτιών τοίχου για να δημιουργήσεις οπτικά ενδιαφέρουσες γεωμετρικές συνθέσεις. Γι’ αυτό, λοιπόν, φρόντισε να τα κρεμάσεις σε διαφορετικά ύψη.

Αν διαθέτεις πολλά βιβλία ή αντικείμενα, αλλά το στιλ διακόσμησης που θέλεις να ακολουθήσεις είναι minimal, προτίμησε να τοποθετήσεις  στο σαλόνι σου μακρόστενα κουτιά τοίχου. Το μήκος τους θα δημιουργήσει ψευδαίσθηση άνεσης και θα κάνει το χώρο σου να φαίνεται λιγότερο φορτωμένος.

Αν ο κεντρικός ελεύθερος τοίχος του καθιστικού σου είναι βαμμένος σε έντονο χρώμα, τα κουτιά τοίχου θα σε βοηθήσουν να το τονίσεις ακόμα περισσότερο. Διάλεξε, λοιπόν, ένα χρώμα που θα κάνει έντονη αντίθεση με τον τοίχο σου(πχ. τοποθετήσετε λευκά κουτιά πάνω σε μπλε ή κόκκινους τοίχους και μαύρα κουτιά πάνω σε πράσινους, ροδακινί ή κίτρινους).

Φτιάξε μία αιωρούμενη βιβλιοθήκη, καλύπτοντας έναν από τους τοίχους του καθιστικού σου με κουτιά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Πρόσεξε μόνο να μην παραφορτώσεις τον τοίχο σας: μην ξεχάσεις να αφήσεις τουλάχιστον 20 εκ. περιθώριο από αριστερά και δεξιά και 40-50 εκατοστά από το δάπεδο και ταβάνι.

Δώσε στο καθιστικό σου vintage ύφος, χρησιμοποιώντας ξύλινα καφάσια ή παλιές βαλίτσες ως «κουτιά τοίχου». Σε αυτήν την περίπτωση, τα αυτοσχέδια κουτιά μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό σημείο του σαλονιού οπότε καλό είναι να αποφύγετε να κρεμάσετε πίνακες ή κάδρα στον ίδιο χώρο.

Highlights
Τα κουτιά τοίχου είναι το νέο trend στη διακόσμηση που θα κάνει τον χώρο σου μοντέρνο και στιλάτο.
Εκμεταλλεύσου τη μεγάλη επιφάνεια και το σχήμα των κουτιών τοίχου για να δημιουργήσεις οπτικά ενδιαφέρουσες γεωμετρικές συνθέσεις.
Τα μακρόστενα κουτιά τοίχου δίνουν ψευδαίσθηση άνεσης και κάνουν το χώρο σου να φαίνεται λιγότερο φορτωμένος.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue