Τα πιο όμορφα γιορτινά σερβίτσια για το σπίτι σου

Σέρβιρε τους φίλους σου σε ιδιαίτερα φλιτζάνια και πιάτα.
Τα πιο όμορφα γιορτινά σερβίτσια για το σπίτι σου



Η περίοδος των γιορτών αποτελεί την ιδανική αφορμή για να «ανοίξουμε» το σπίτι μας και να υποδεχτούμε αγαπημένα πρόσωπα. Από πλούσια brunch και απογευματινό τσάι μέχρι επίσημα δείπνα, τα Χριστούγεννα μας συγκεντρώνουν όλους γύρω από ένα τραπέζι.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το φαγητό έχει την τιμητική του και κάθε σπίτι μυρίζει ψημένα μπισκότα, μοσχοκάρυδο και μέλι. Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που επιβάλλεται να έχεις γλυκίσματα στην κουζίνα, χωρίς να μετράς συνεχώς θερμίδες, και φυσικά να αφιερώνεις λίγο χρόνο παραπάνω στη μαγειρική.

Εκτός όμως από τον σωστό εφοδιασμό της κουζίνας, θα πρέπει να προβλέψεις και το αισθητικό κομμάτι. Γιατί κανείς δεν θέλει να πίνει το ρόφημα σοκολάτας σε κούπα με σπασμένο χερούλι ούτε να ψάχνει τελευταία στιγμή για το πιατάκι του φλιτζανιού. Τα σερβίτσια παίζουν σημαντικό ρόλο στο art de la table και είναι αυτά που θα δώσουν μία ακόμα πιο γιορτινή πινελιά στο τραπέζι σου. Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα casual καφέ με τις κολλητές σου, είναι ωραίο να δείξεις ότι τις σκέφτεσαι και τις περιποιείσαι. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις μία περιουσία για να αγοράσεις καινούρια σερβίτσια. Μιας και το vintage εξακολουθεί να αποτελεί τάση και το kitsch - chic είναι ένα από τα αγαπημένα γιορτινά θέματα για τη γιορτινή διακόσμηση, μπορείς να απλά να κάνεις νέες προσθήκες στα σερβίτσια της μαμάς σου. Τα ασημένια μαχαιροπίρουνα παραμένουν διαχρονικά και συνδυάζονται ακόμη και με χρωματιστά πιάτα. Οι πορσελάνες δίνουν ένα πιο ρομαντικό στοιχείο στο τραπέζι και ταιριάζουν με σουπλά σε έντονα χρώματα. Και τα πιο μοντέρνα σχέδια δίνουν μία πιο minimal πινελιά στα φορτωμένα χριστουγεννιάτικα τραπέζια.