Φτιάξτε ένα μπαρ στο σπίτι σου που θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο!

Δες πόσο εύκολο είναι!
Φτιάξτε ένα μπαρ στο σπίτι σου που θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο!



Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε το πάρτι στο αγαπημένο σας μπαρ για να αποκαλέσετε το ρεβεγιόν σας επιτυχημένο. Δείτε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε το μπαρ του σπιτιού σας πάντα γεμάτο, και μάλιστα κρατώντας το εντός προϋπολογισμού!

Highlights

- Μία σωστά εξοπλισμένη κάβα αποτελεί κλειδί για την επιτυχία κάθε πάρτι.

- Φροντίστε να γεμίσετε την κάβα σας με αναψυκτικά, νερό και χυμούς για όσους επιθυμούν να μείνουν μακριά από τα βαριά ποτά.

- Αν η σαμπάνια πέφτει ακριβή για το πορτοφόλι σας, δεν έχετε παρά να την αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο αφρώδες κρασί, όπως είναι το Prosecco.

Όλοι θέλουμε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες και η αλήθεια είναι ότι μία γεμάτη και σωστά εξοπλισμένη κάβα αποτελεί κλειδί για την επιτυχία κάθε πάρτι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να αδειάσετε το πορτοφόλι σας στην προσπάθειά σας να την γεμίσετε με ποτά. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ετοιμάστε την τέλεια εορταστική κάβα χωρίς να καταφύγετε σε περιττές ή ανούσιες σπατάλες.

1.Ο σωστός οικοδεσπότης φροντίζει και για εκείνους που αποφεύγουν το αλκοόλ γιατί οδηγούν. Φροντίστε, λοιπόν, να γεμίσετε την κάβα σας με αναψυκτικά, νερό και χυμούς για όσους επιθυμούν να μείνουν μακριά από τα βαριά ποτά. Σημειώστε ότι δε χρειάζεται να προσφέρετε τα πάντα: εφοδιαστείτε με αναψυκτικά τύπου κόλα, χυμό πορτοκάλι ή/και λεμόνι και σόδα ή τόνικ. Αυτά τα ροφήματα έχουν διπλό λόγο ύπαρξης στο μπαρ σας: πέρα από το γεγονός ότι αρέσουν σε όλους, μπορούν να αναμιχθούν και με αλκοόλ.

2.Αγοράστε τα ποτά που θεωρείτε ότι θα έχουν άμεση κατανάλωση κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Τι εννοούμε; Αν οι φίλοι σας είναι λάτρεις της μπύρας, γεμίστε την κάβα σας με αυτό το ποτό. Αντίστοιχα, αν οι φίλοι σας αγαπούν τα κοκτέιλ, περιορίστε τα ψώνια σας στα υλικά παρασκευής μία συνταγής (π.χ. μαργαρίτα) που ταιριάζει με το θέμα και το ύφος του πάρτι σας. Αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το τι θέλετε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, προσπαθήστε να μοιράσετε τον προϋπολογισμό σας στα τρία ώστε να προμηθευτείτε μπίρες, κρασί και ένα είδος ποτού (π.χ. ουίσκι).

3.Η σαμπάνια σας βγάζεις εκτός της προβλεπόμενης οικονομικής ζώνης σας; Κανένα πρόβλημα! Αποφύγετε τις εξαιρετικά φθηνές επιλογές και αντικαταστήστε την με κάποιο άλλο αφρώδες κρασί, όπως είναι το Prosecco.

4.Τα κοκτέιλ μπορεί να έχουν γίνει της μόδας, αλλά δυστυχώς κοστίζουν αρκετά. Δεν υπάρχει λόγος να τα στερήσετε από τους καλεσμένους σας - απλά, διαλέξετε 2-3 από τα αγαπημένα σας και εξοπλίστε την κάβα σας αποκλειστικά με τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή τους. Ακόμα καλύτερα, επιλέξτε κοκτέιλ που έχουν κάποια κοινή βάση (π.χ. περιέχουν και τα δύο τζιν).

Διαβάστε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα στο  www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.