Ζωντανέψτε τη μονότονη διακόσμηση με μια μόνο κίνηση

Δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο!
Ζωντανέψτε τη μονότονη διακόσμηση με μια μόνο κίνηση



Το λευκό χρώμα είναι μια απόχρωση που συναντάται σε πάρα πολλά σπίτια - και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να δώσουν -διακριτικά- ζωή σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα.

Τραπεζαρία Μια μουντή και αδιάφορη τραπεζαρία μπορεί να αλλάξει τελείως χαρακτήρα αν της προσθέσετε ένα βάζο με πρασινάδα κι ένα ιδιαίτερο φωτιστικό. Δείτε πόσο διαφορετικός δείχνει ο χώρος και πόσο ζωντανός με την προσθήκη αυτής της απλής πράσινης ανθοδέσμης.

Σαλόνι Αν δεν είστε φαν της πολυχρωμίας δεν χρειάζεται να βάλετε ούτε πολύχρωμα μαξιλαράκια ούτε έντονους πίνακες ζωγραφικής. Βάλτε ένα βάζο με πρασινάδα πάνω στο τραπέζι του σαλονιού και δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για να δώσετε ζωή στον χώρο. Το λευκό άλλωστε είναι ένα χρώμα που ταιριάζει εξαιρετικά με το πράσινο. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως το μπλε είναι το πιο δημοφιλές χρώμα και αμέσως μετά ακολουθεί το πράσινο.

Κουζίνα Η κουζίνα είναι συνήθως ένας χώρος που το λευκό κυριαρχεί. Αν και πλέον αυτό τείνει να αλλάξει ωστόσο το λευκό φέτος έχει κάνει ένα δυναμικό comeback. Αν το έχετε υιοθετήσει και εσείς στην κουζίνα σας, δώστε του ζωντάνια τώρα που είναι καλοκαίρι, προσθέτοντας ένα βάζο με όμορφα λουλούδια σε λευκό και πράσινο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο θεωρείται το χρώμα της γονιμότητας και γύρω στο 1400 μ.Χ χρησιμοποιούνταν πολύ σε νυφικά. Ωστόσο με τα χρόνια υπερίσχυσε το χρώμα της αγνότητας που είναι το λευκό.

Βάλτε σε διάφορες γωνιές της κουζίνας σας μικρά βάζα και μπολ με πράσινα και λευκά λουλούδια. Ο χώρος θα μεταμορφωθεί αμέσως και θα αποκτήσει χρώμα.

Μπάνιο Φέτος τον χειμώνα είδαμε να γίνεται πολύ μόδα η διακόσμηση του μπάνιου, κάτι που θα δείτε να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε και στο μπάνιο σας λίγο χρώμα από πρασινάδα και λουλούδια; Πριν μερικά χρόνια δεν θα σας πήγαινε ποτέ το μυαλό να βάλετε την ανθοδέσμη που σας φέρανε οι φίλοι σας στο μπάνιο. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και συναντάμε πολύ συχνά μπάνια με όμορφες (έστω και διακριτικές) λουλουδάτες πινελιές.

Πράσινο στα παράθυρα Βάλτε ένα πλατύ βάζο με όμορφα πράσινα και λευκά λουλούδια στο παράθυρο του σαλονιού σας. Με το φυσικό φως του ήλιου το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Το καλό με τις πρασινάδες είναι πως είναι πολύ πιο οικονομικές από τα λουλούδια και πολλές φορές μπορείτε απλά να τις βρείτε έξω στη φύση αν πάτε μια εκδρομή με τους φίλους σας.

Το πράσινο είναι ένα χρώμα με πολύ θετικά και αισιόδοξα μηνύματα. Βάλτε το μέσα στο σπίτι σας και νιώστε την ευεργετικότητα και την θετική αύρα αυτού του χρώματος. Σε συνδυασμό με το λευκό δημιουργεί την τέλεια αντίθεση που θα χαρίσει μοναδική ζωντάνια στον χώρο σας.

Διαβάστε πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα στο  www.spirossoulis.com - the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.