Πώς θα χρησιμοποιήσετε τα έντονα fluo χρώματα στο χώρο σας;

Είναι η νέα ανατρεπτική τάση στη διακόσμηση!
Πώς θα χρησιμοποιήσετε τα έντονα fluo χρώματα στο χώρο σας;



Λένε πως η μόδα είναι κύκλος που γυρίζει και πως ό,τι ήταν στη μόδα πριν κάποια χρόνια θα είναι ξανά στη μόδα κάποια στιγμή στο μέλλον. Τα φλούο χρώματα είναι μια από αυτές τις μόδες των αρχών του '90 που επανήλθαν δυναμικά στη μόδα, τόσο στα ρούχα όσο και στη διακόσμηση.

Γήινες αποχρώσεις
Οι φλούο αποχρώσεις είναι φωσφοριζέ και έντονες και γι' αυτό πρέπει να τις χρησιμοποιείτε με μέτρο στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν έχετε ένα δωμάτιο που είναι διακοσμημένο με γήινες ή παλ αποχρώσεις τότε μπορείτε να του προσθέσετε λίγη ένταση βάζοντας ένα έντονο και φωσφοριζέ έπιπλο ή διακοσμητικό. Μια καρέκλα, μια πολυθρόνα, μια λάμπα ή μερικά σκαμπό θα δώσουν στον χώρο σας την ένταση που του λείπει.

Πίνακες
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να βάλετε ποπ πίνακες με φλούο χρώματα στους τοίχους σας. Μπορείτε να επιλέξετε είτε έργα τέχνης που είναι φτιαγμένα με τέτοιες αποχρώσεις είτε να επιλέξετε κάδρα σε φλούο χρώματα. Οι πίνακες θα δώσουν χρώμα στον χώρο σας και είναι κάτι που αλλάζει εύκολα όταν το βαρεθείτε.

Έπιπλα 
Μπορείτε να βρείτε μερικά μικροέπιπλα σε τέτοιες αποχρώσεις ή κάποιο έπιπλο που συνδυάζει φλούο μαζί με κάποια ουδέτερη ή σκούρα απόχρωση. Το φλούο έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει έναν χώρο και να του χαρίζει στιλ και ζωντάνια. Μπορείτε ακόμα και να βάψετε ένα παλιό έπιπλο που έχετε σε μια έντονη απόχρωση. Θα δώσει αμέσως χαρακτήρα στον χώρο σας και μια ποπ πινελιά.

Έντονοι τοίχοι 
Αν είστε fan των έντονων αποχρώσεων και σας αρέσει να τολμάτε, τότε μπορείτε να υιοθετήσετε μια τέτοια στο μπάνιο σας ή κάποιον τοίχο στο δωμάτιό σας. Απλά να ξέρετε πως αυτά τα χρώματα είναι καλό να μην τοποθετούνται σε υπνοδωμάτια γιατί ανεβάζουν τους σφυγμούς και δεν διευκολύνουν άμα έχετε προβλήματα αϋπνίας.

Δημιουργία αντιθέσεων
Τα φλούο χρώματα ταιριάζουν πολύ σε σπίτια με απαλές αποχρώσεις αλλά μπορείτε να τολμήσετε και με κόντρα συνδυασμούς. Για παράδειγμα, σε ένα σπίτι δείχνει πολύ ωραίο το να βάψετε τον έναν τοίχο μαύρο και να τοποθετήσετε μπροστά του ένα έπιπλο σε πολύ έντονη φωσφοριζέ απόχρωση.

Μαξιλάρια 
Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτήν την τάση για να δείτε αν σας αρέσει προτού την υιοθετήσετε σε μεγαλύτερες επιφάνειες, μπορείτε για αρχή να αγοράσετε μερικά μαξιλαράκια. Επιλέξτε μαξιλάρια για τον καναπέ σας σε πολύ έντονες αποχρώσεις και συνδυάστε τα με σκουρόχρωμους ή παλ καναπέδες. Δείτε πώς σας φαίνεται το αποτέλεσμα κι αν σας αρέσει πολύ τότε μπορείτε να το υιοθετήσετε και σε άλλα σημεία του σπιτιού.

Το φλούο είναι μια μόδα από τα 90's που ωστόσο ταιριάζει πάρα πολύ σε μοντέρνους χώρους. Αν το συνδυάσετε σωστά και χωρίς υπερβολή θα καταφέρει να αναβαθμίσει την εμφάνιση του σπιτιού σας εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue