Χίλιοι και ένας τόνοι λευκού: Ποια είναι η ιδανική απόχρωση για το δικό σου χώρο;

Κάνε τη σωστή επιλογή!
Χίλιοι και ένας τόνοι λευκού: Ποια είναι η ιδανική απόχρωση για το δικό σου χώρο;



Το λευκό συναντιέται στα περισσότερα σπίτια, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι βγαίνει σε πολλούς διαφορετικούς τόνους που δημιουργούν τελείως άλλο αποτέλεσμα. Οι μικρές διαφορές είναι αυτές που μετράνε. Κάντε τη σωστή επιλογή.

Ο περισσότερος κόσμος έχει στα σπίτια του άσπρους τοίχους. Ποιο είναι όμως το σωστό λευκό; Πώς θα καταφέρετε να επιλέξετε λευκό χρώμα ώστε να μην δείχνει το σπίτι σας σαν εργαστήριο χημείας; Δείτε τα παρακάτω τιπς για να επιλέξετε την κατάλληλη απόχρωση λευκού.

Ψυχροί τόνοι λευκού
Το λευκό που έχει σαν βάση το μπλε λειτουργεί πολύ καλά σε υπνοδωμάτια που δέχονται πολύ ήλιο καθώς έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει το έντονο φως. Αυτοί οι τόνοι του λευκού ταιριάζουν πολύ σε μοντέρνα και μίνιμαλ σπίτια.

Θερμοί τόνοι λευκού
Για να δημιουργήσετε ένα πιο «μαλακό» αποτέλεσμα καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα πιο ζεστό λευκό. Τα ζεστά λευκά έχουν σαν βάση τους χρώματα όπως κίτρινο, καφέ ή κόκκινο και δημιουργούν μια cozy ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Λειτουργούν πολύ καλά με γήινες αποχρώσεις, οπότε αν τα έπιπλά σας είναι σε φυσικούς τόνους, τότε καλύτερα να επιλέξετε ζεστές αποχρώσεις του λευκού. 

Λευκό του μπισκότου 
Τα συγκεκριμένα λευκά είναι ουδέτερα χρώματα που πλησιάζουν στις αποχρώσεις της πέτρας. Αυτά τα χρώματα βαφής προσθέτουν βάθος σε εσωτερικούς χώρους. Για να μη δείχνουν ξεπερασμένα, αποφύγετε αποχρώσεις που έχουν ως βάση κίτρινο ή ροζ. Προτιμήστε λευκά με τόνους καφέ ή κόκκινου για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. 

Σκανδιναβικό λευκό
 Πρόκειται για πολύ μαλακές αποχρώσεις του λευκού που ταιριάζουν πολύ σε ρουστίκ διακόσμηση. Σε αυτό το λευκό ταιριάζει ο συνδυασμός υφών και η προσθήκη αποχρώσεων όπως μπλε ή ροζ σε παλ τόνους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε πιο έντονες αποχρώσεις όπως έντονο κίτρινο για πιο δυναμικό αποτέλεσμα. 

Λευκό-γκρι 
Πρόκειται για εκείνη την απόχρωση λευκού που μοιάζει κάπως «λερωμένο». Το λευκό-γκρι δίνει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα στον χώρο και φαίνεται πολύ σικ σε ένα δωμάτιο. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του συγκεκριμένου λευκού που άλλες δείχνουν πιο έντονες και άλλες πιο απαλές. Διαλέξτε αυτή που φαίνεται σαν ελαφρώς σπασμένο λευκό κι όχι κάτι πολύ πιο έντονο. 

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue