Εύκολο DIY: Κάνε την κουρτίνα του μπάνιου σου ξεχωριστή

Χάρισέ της μια ανατρεπτική πινελιά!
Εύκολο DIY: Κάνε την κουρτίνα του μπάνιου σου ξεχωριστή



Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι με τη βαρετή κουρτίνα του μπάνιου σας αλλά πάντα το αμελείτε; Ήρθε η ώρα να κάνετε αυτήν την μικρή αλλαγή και να την μετατρέψετε σε ένα απόλυτα δημιουργικό project.

Μπορείτε να βάλετε λίγο χρώμα στην κουρτίνα σας γράφοντας κάτι πάνω σε αυτή. Διαλέξτε ένα ρητό, μια λέξη ή μια φράση που σας λέει κάτι και «γράψτε» το με τον τρόπο που θα σας πούμε παρακάτω πάνω στην κουρτίνα.

Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία θα χρειαστείτε: μια βαμβακερή μονόχρωμη κουρτίνα μπάνιου (αν έχετε κουρτίνα σε κάποιο άλλο ύφασμα ίσως δεν βγει τέλειο το αποτέλεσμα αλλά αξίζει να το προσπαθήσετε), πινέζες, ένα ψαλίδι, ένα σίδερο, ένα πινέλο, μια πετσέτα θαλάσσης, χαρτί ξεπατικοτούρας και πρόσβαση σε εκτυπωτή. 

Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το αποτέλεσμα που βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Βήμα Πρώτο 
Γράψτε σε διαφορετικές σελίδες στον υπολογιστή σας το κάθε γράμμα της φράσης που θέλετε να γράψετε με μεγάλα γράμματα και εκτυπώστε τα. Τοποθετήστε τα πάνω στην κουρτίνα για να δείτε πώς ακριβώς θέλετε να φαίνονται.

Βήμα Δεύτερο 
Πάρτε το χαρτί ξεπατικωτούρας και ξεπατικώστε με ένα μολύβι το κάθε γράμμα ανάλογα με το τι απόσταση θέλετε αυτά να έχουν μεταξύ τους.

Βήμα Τρίτο 
Κόψτε με το ψαλίδι το εσωτερικό του κάθε γράμματος έτσι ώστε να μείνει το εξωτερικό τους. Στερεώστε με τις πινέζες το χαρτί ξεπατικοτούρας πάνω στην κουρτίνα.

Βήμα Τέταρτο

Σιδερώστε το χαρτί πάνω στην κουρτίνα για να μην είναι τσαλακωμένο. Βάλτε την πετσέτα θαλάσσης κάτω από την κουρτίνα για να προστατέψετε το πάτωμά σας από το σίδερο.

Βήμα Πέμπτο
Βάψτε το εσωτερικό των γραμμάτων με χρώμα της επιλογής σας. Αφήστε το να στεγνώσει και μόλις είστε σίγουροι ότι έχει στεγνώσει βγάλτε τις πινέζες και το χαρτί από την κουρτίνα. Το δημιούργημά σας είναι έτοιμο.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue