Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός παλιού σχολείου σε vintage ξενοδοχείο

Δεν μπορείς να φανταστείς την αλλαγή! Απλά θα ξετρελαθείς!
Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός παλιού σχολείου σε vintage ξενοδοχείο



Πώς θα νοιώθατε αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να συνδυάσετε τη λατρεία σας για την αυθεντική vintage διακόσμηση με τις διακοπές σας;

Αν η σκέψη αυτή σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα τότε πρέπει να επισκεφτείτε τη Lusiana, μια μικρή πόλη της Ιταλίας κοντά στη Βενετία. Σε αυτή την πόλη θα συναντήσετε ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο ξενοδοχείο που στεγάστηκε στο κτίριο ενός παλιού σχολείου. Μάλιστα, η διαμόρφωση διατήρησε πολλά από τα παλιά του στοιχεία.

Η Lusiana είναι μία πολύ όμορφη μικρή πόλη 90 λεπτά από τη Βενετία. Βρίσκεται μέσα στο πράσινο και τα υπέροχα κτίριά της την μετατρέπουν σε μία πόλη που φαίνεται να έχει μείνει σε παλαιότερες δεκαετίες. Σε αυτή την πόλη θα βρείτε το ξενοδοχείο La Scuola Lusiana Guesthouse που στεγάζεται σε ένα σχολικό κτίριο του 1920.

Με τον καιρό το σχολείο εγκαταλείφθηκε, και το 2013, μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση το σχολείο μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Φιλοξενεί οικογένειες, ζευγάρια, φίλους αλλά και επαγγελματικά συνέδρια και events.

H σοφίτα 
Στη σοφίτα παλιά βρισκόταν το δωμάτιο που κοιμόταν ο δάσκαλος. Το συγκεκριμένο δωμάτιο ανακαινίστηκε ενώ κρατήθηκαν ανέπαφα η μπανιέρα, το φουρνάκι και το μικρό τραπεζάκι της ραπτομηχανής. Το παλιό ξύλο που επικρατεί στο δωμάτιο βγάζει μια ζεστασιά ενώ δίνει παραδοσιακή πινελιά στον χώρο.

Τα δωμάτια 
Τα περισσότερα δωμάτια ήταν παλιές τάξεις που ανακαινίστηκαν για να μπορούν να φιλοξενούν τους επισκέπτες. Εδώ θα βρείτε διακόσμηση με επιρροές από τα σχολικά χρόνια, όπως κάδρα με πίνακες γεωμετρίας ενώ έξω από την πόρτα κάθε δωματίου υπάρχει ένα μικρό πινακάκι όπου είναι γραμμένο με κιμωλία το όνομα διαφόρων μαθημάτων. Ανάλογα με το όνομα του κάθε δωματίου υπάρχει και η ανάλογη διακόσμηση.

Το πρωινό 
Η αίθουσα του πρωινού είναι φτιαγμένη σε μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες του κτιρίου. Ο πίνακας και τα θρανία έχουν διατηρηθεί όπως και τότε, ενώ οι καρέκλες είναι οι διαφορετικές μεταξύ τους. Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι εκπληκτικό και περιλαμβάνει ένα σωρό λιχουδιές αλλά και παραδοσιακά πιάτα.

Η διακόσμηση 
Στο διάδρομο του ξενοδοχείου υπάρχουν κρεμασμένες σχολικές τσάντες, ενώ σε διάφορα σημεία θα συναντήσετε τετράδια από μαθητές της περιόδου που το ξενοδοχείο λειτουργούσε ως σχολείο. Τα περισσότερα έπιπλα είναι vintage και έχουν διατηρηθεί από το 1920.

Η θέα 
Η θέα του ξενοδοχείου είναι υπέροχη και βλέπει προς την πλατεία της πόλης. Μπορείτε να περπατήσετε την όμορφη πόλη που είναι γεμάτη πράσινο και να κάτσετε στις παραδοσιακές ιταλικές καφετέριες. Η διαμονή στο ξενοδοχείο ξεκινάει από τα 33 ευρώ τη βραδιά.

Διαβάστε ακόμα περισσότερα άρθρα και tips για τη διακόσμηση και οτιδήποτε αφορά το σπίτι στο www.spirossoulis.com the home issue