Tips για να βάψεις το σπίτι σου σαν επαγγελματίας

Με τα χρήματα που θα γλιτώσεις, θα ανανεώσεις την καρνταρόμπα σου.
Tips για να βάψεις το σπίτι σου σαν επαγγελματίας



Περίμενες την άνοιξη πως και πως για να καταφέρεις να ανανεώσεις το δωμάτιο ή το σπίτι σου. Βρήκες τα πινέλα, τα χρώματα, τα ρολά, τα κοντάρια. Το μόνο που σου λείπει είναι ένας μπογιατζής. Αλλά όχι. Φέτος θα το κάνεις μόνη σου, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. 

Καθάρισε τους τοίχους 
Ξεσκόνισε, αφαίρεσε τους λεκέδες και με ένα σφουγγάρι που θα έχεις βάλει νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων, κάνε τον τοίχο σου σαν καινούριο. Αν δεν έχεις σκοπό να ξύσεις τον τοίχο, η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη.

Βάλε ταινία 
Όχι στο dvd. Περιμετρικά. Στο σοβατεπί και στο πλαίσιο της πόρτας και των παραθύρων. Έτσι θα προστατεύσεις   τις επιφάνειες που αν λερωθούν με χρώμα, θα φαίνεται ότι το βάψιμο έγινε από ερασιτέχνη.

Xρησιμοποίησε πινέλο στα «τελειώματα»
Σε αυτά τα σημεία που έχει τοποθετηθεί η ταινία, από πάνω πέρασε τα με πινέλο. Το ρολό εκεί θα στα κάνει «μαντάρα» και χωρίς αποτέλεσμα.

Σχημάτισε ένα W στον τοίχο
Όχι από άποψη. Λόγω τεχνικής. Ξεκίνα από την μία άκρη του τοίχου και φτάσε ως την άλλη χωρίς να σηκώσεις το ρολό. Θα στρώσει το χρώμα καλύτερα από το απλό «πάνω – κάτω». 

Άλλαξε πινέλο στις γωνίες
Με ένα μέγεθος δεν κάνεις δουλειά. Θα πάρεις και ένα μικρότερο για να «γεμίσεις» τις γωνίες σωστά, χωρίς να αφήσεις κενά. 
 
Δες εδώ εύκολους τρόπους να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου, με μικρές αλλαγές.