Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί κρυβόμαστε από τα αισθήματα μας;

Η αλήθεια είναι πως το φανταζόσουν ότι το κάναμε, αλλά σίγουρα δεν ήξερες το γιατί.
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί κρυβόμαστε από τα αισθήματα μας;



Ο αντρικός αμυντικός μηχανισμός είναι φτιαγμένος έτσι, ώστε να κρύβει κάθε του αδυναμία. Το γιατί είναι θέμα εξελικτικής βιολογίας, κάτι που δεν κατέχω μεταξύ μας, ωστόσο μπορώ να στο αναλύσω απλά και με δικά μου λόγια. Σόρυ παίδες…

Το όλον του θέματος ξεκινάει όταν καταλάβουμε ότι δαγκώσαμε τη… λαμαρίνα (δες ΕΔΩ πότε συμβαίνει αυτό και τι κάνουμε). Αυτόματα όμως θα έχεις διαπιστώσει ότι αντί να το δείξουμε κάνουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που θα έχεις παρατηρήσει είναι πως θα προσπαθήσουμε να κρυφτούμε. Κυριολεκτικά. Να μην απαντάμε σε μηνύματα, τηλέφωνα ή όταν αυτό γίνεται τότε να λέμε άλλα αντί άλλων. Γιατί οι ενδορφίνες (εντάξει ξέρω και λίγη βιολογία) μέσα στο κεφάλι μας χορεύουν σκυριανό μπάλο. Και έτσι ξεκινάμε να πούμε άλλο και καταλήγουμε να λέμε κάτι άλλο και να εννοούμε κάτι άλλο. Όπως εσείς όταν έχετε τις… δύσκολες μέρες για παράδειγμα.

Μετά θα έρθει κάτι που το λένε ανασφάλεια. Για ποιο λόγο; Γιατί ξαφνικά καταλαβαίνουμε πως γινόμαστε ευάλωτοι και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε. Σιγά το κακό θα μου πεις, αλλά η εξελικτική διαδικασία του φύλου μας, αυτό προστάζει! Στον Homo Sapiens τα παράπονα σου λοιπόν… Και ειδικά ένας άντρας που έχει πληγωθεί στο παρελθόν (ω, τι έκπληξη! Πληγωνόμαστε και εμείς) γίνεται ακόμη πιο ανασφαλής. Φοβάται να μην προλάβει άλλο αρσενικό την γυναίκα που ερωτεύτηκε (να ξανά η βιολογία. Απορώ πως είχα 12…). Αλλά φοβάται και ότι θα κάνει λάθος. Και κάνει.

Ο τελευταίος λόγος που προσπαθούμε να κρυφτούμε από τα αισθήματα μας είναι πως είναι άγνωστα και για εμάς. Γιατί όταν ένας άντρας ερωτεύεται αλλάζει τελείως το βιολογικό του ρολόι. Εκνευρίζεται με το παραμικρό (ρίξαμε και έναν καυγά πριν με την Κατερίνα! Σόρυ Κάθριν!), αλλάζει ο κόσμος τους και οδηγάει πιο στρωτά. Μην ρωτάς γιατί, αυτό το τελευταίο ούτε εγώ ξέρω γιατί.

Οπότε θα σου πω ότι αν δεις άντρα να φέρεται έτσι είτε τον έχει επηρεάσει ο έρωτας είτε η Πανσέληνος. Και τα πολλά κεμπάπ.

Και να ξέρεις πως δεν φοράει ο Διάβολος Prada αλλά ο… Έρωτας φοράει Πράντα! Τώρα αν σε πατήσει δυνατά να παρακαλάς να αξίζει! Αλλιώς θα σε ξενυχιάσει…