Εξομολογήσεις ενός άντρα-Γιορτή της Μητέρας Edition: Μαμά άκου λίγο

Δεν της τα λέω και συχνά για αυτό με απειλεί με τις μπάμιες στο χέρι...
Εξομολογήσεις ενός άντρα-Γιορτή της Μητέρας Edition: Μαμά άκου λίγο



Η Γιορτή της Μητέρας έφτασε, οι μαμάδες έχουν ξεσαλώσει οπότε ας πω και εγώ στην μαμάκα μου κανένα ευχαριστώ, γιατί την τρέχω σαν φαντάρο εδώ και 28 χρόνια. Άλλο που δεν θέλει και εκείνη...

Οπότε ας τα μαζέψω τα ευχαριστώ να τα πω μια και έξω. Γιατί είναι και κλασσική Ελληνίδα μάνα και καραδοκεί σαν τον Εφιάλτη να δει τι θα γράψω για να με περιποιηθεί καταλλήλως…

Σε ευχαριστώ που με κράτησες όταν ήσουν έγκυος. Θα μου πεις δεν ήξερες τι έφερνες στον κόσμο (ταντά!), αλλά έπραξες σωστά. Και επειδή είμαι και άνθρωπος με Αρχές (γελάμε εδώ), σταματήστε τις αμβλώσεις γυναίκες. Μην πετάτε κάτι που άλλες γυναίκες ικετεύουν να έχουν…

Σε ευχαριστώ που όταν ο Στέλιος προσπαθούσε να με βάλει στον φούρνο με πατάτες εσύ τον σταμάτησες. Αρνάκι φάγαμε εκείνη την μέρα, ωστόσο με λίγη φαντασία θα τρώγατε εμένα.

Σε ευχαριστώ που με έμαθες από μικρό παιδί πως οι γυναίκες είναι πολύτιμες. Πως πρέπει να τις σέβομαι και να τις αγαπάω. Εντάξει, μου έλεγες και πως όλοι οι άντρες είναι γουρούνια και μου έδειχνες τον μπαμπά, αλλά κατάφερες να με κάνεις να αγαπάω το «ασθενές» φύλο. Μετά πέταξες στον μπαμπά νομίζω ένα τασάκι, οπότε σε πήρα και από φόβο.

Σε ευχαριστώ που σε κάθε παραξενιά που είχα από μικρός, έβλεπες κάτι διαφορετικό. ΟΚ και η κουκουβάγια τα ίδια κάνει, αλλά ας το παραδεχτούμε: Είμαι πιο έξυπνος από το κουκουβαγιόπουλο.

Σε ευχαριστώ που όταν ο μπαμπάς πήγαινε ταξίδια με το φορτηγό κάλυπτες και τον δικό του ρόλο. Πήξαμε στο σουβλάκι αλλά μάνα, δεν άφησες να μας λείψει ο μπαμπάς.

Σε ευχαριστώ που μου έχεις πει ένα δισεκατομμύριο φορές την ιστορία με την καρδιά της μάνας που την ξερίζωσε ο γιος της (σπλατεριά) για να την πάει στην κοπέλα του και όταν αυτό το χαϊβάνι κουτρουβαλιάστηκε του είπε η καρδιά «Χτύπησες αγόρι μου;». Μου έγινε μάθημα να μην σκεφτώ να σε ανοίξω ποτέ σαν καρδιοχειρούργος. Συν ότι έκανα να κοιμηθώ καμιά βδομάδα από τους εφιάλτες. Καρδιά που μιλάει; Αλήθεια;

Σε ευχαριστώ που ακόμη και όταν έφταιγα σε κάτι στο σχολείο εσύ υποστήριζες ότι είχα δίκιο. Και μετά από χρόνια… συγγνώμη κυρία Ντούμα. Απλά η μαμά μου νομίζει πως έχω το IQ του Σέλντον Κούπερ και ότι έχω δίκιο σε όλα.

Σε ευχαριστώ που πίστευες σε μένα, όταν ήμουν άνεργος δυο χρόνια και δεν είχα ούτε 50 λεπτά στην τσέπη μου. Και για αυτό σε έστειλα στην Κωνσταντινούπολη να ξεσκάσεις μόλις μάζεψα δυο δεκάρες. Ναι, περιμέναμε να μείνεις από εκεί αλλά… ψιλά γράμματα ρε μάνα!

Σε ευχαριστώ που τσακώθηκες με την απέναντι για το πάρκινγκ. Εντάξει, το είχε παρακάνει!

Σε ευχαριστώ που με βλέπεις ακόμη και σήμερα, που έχω μείνει με 2 τούφες για μαλλιά, σαν να είμαι κανένας μεταλλάς σε κλαμπ στα Εξάρχεια.

Σε ευχαριστώ που σταμάτησες να φτιάχνεις μπάμιες. Αλλά ξέρω πως περιμένεις να διαβάσεις αυτό το κείμενο για να τις ξεπαγώσεις.

Σε ευχαριστώ που διαβάζεις τις Εξομολογήσεις εδώ στο FollowMe και δοθείσης της ευκαιρίας, να σου ζητήσω και συγγνώμη για τα σεξουαλικά κείμενα. Αλλά είπαμε με μεγάλωσες σωστά. Γενικά…

Σε ευχαριστώ μάνα που με άφησες να σηκώσω μοϊκάνα, έστω και αν γκρίνιαζες.

Σε ευχαριστώ που με φτύνεις για να μην με βασκάνουν τα κοριτσόπουλα όταν βγαίνω. Και ξέρεις ε; Στο μάτι πιστεύουν μόνο οι κάτοικοι στην Ελλάδα και στην Μόρντορ.

Σε ευχαριστώ που μου έδειξες πως μια οικογένεια μένει ενωμένη στα δύσκολα. Γιατί στα εύκολα είναι όλοι εκεί. Αλλά όταν σφίγγουν τα γάλατα (και γίνονται γιαούρτι) κράτησες το σπίτι μόνη σου.

Σε ευχαριστώ γιατί ξέρω ότι και όταν θα πάω 70 χρονών εσύ θα με βλέπεις ακόμη σαν μωρό και θα με προσέχεις. Τα ξέρεις άλλωστε από την πεθερά σου με τον μπαμπά, που μας έχει σπάσει λίγο τα νεύρα, αλλά εσύ θα είσαι χειρότερη. Πολύ χειρότερη…

Σε ευχαριστώ γιατί πάνω από όλα με έκανες ΑΝΘΡΩΠΟ. Με άφησες να ξεχωρίσω τι είναι σωστό και τι λάθος. Και πάντα ήσουν εκεί να μου δίνεις το χέρι όταν έπεφτα.

Και πάνω από όλα σε ευχαριστώ γιατί η μάνα μου είσαι εσύ. Και αν μπορούσα να διαλέξω μητέρα εσένα θα διάλεγα. Είσαι και εσύ Σκορπιός σαν εμένα, οπότε πάλι τα ίδια θα είχαμε!

A, και όταν τσαντίζεσαι σε έχω ακούσει τι μου σούρνεις! Όπως η Λίλυ από το How I Met your Mother

ΥΓ: Μάνα και αν σε πλήγωσα ζητώ συγγνώμη (Αντώνης Ρέμος ft Goin Through)!

YΓ 1: Put the bamies down slowly

ΥΓ 2: Μαμάδες σας ευχαριστούμε, σας αγαπάμε! Είστε οι ηρωίδες μας, οι ηρωίδες της καθημερινότητας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Διάβασε ΕΔΩ γιατί εμείς τα αγόρια έχουμε αδυναμία στην μητέρα μας

Διάβασε ΕΔΩ γιατί οι μαμάδες είναι υπεράνθρωπα δυνατές!