Η Μελισσάνθη περνάει τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο και συγκινείται στις εκθέσεις

Όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί το Λονδίνο ή όποιος απλά δεν φύγει από το Λονδίνο, θα βρειχίλια πράγματα να κάνει για να περάσει αυτές τις γιορτές.
Η Μελισσάνθη περνάει τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο και συγκινείται στις εκθέσεις



Με τη νέα χρονιά όλες οι γκαλερί και τα μουσεία αλλάζουν τα εκθέματά τους, οπότε απομένουν λίγες  ακόμα εβδομάδες για να επισκεφτούμε τις καλύτερες εκθέσεις για το 2014. 

Το περασμένο σαββατοκύριακο έλιωσα τα παπούτσια μου! Ξεκίνησα το Σάββατο κάνοντας πρώτα μία επίσκεψη στη νέα έκθεση της White Cube Gallery, Bermondsey με εκθέματα από Senga Nengudi (photo: καλσόν) και Liza Lou (photo: πίνακες). Δεύτερη επίσκεψη το Royal Academy of Arts στο Piccadilly Circus με εκθέματα του Allen Jones, και τελευταία επίσκεψη την Κυριακή στο ανακαινισμένο Imperial War Museum στο North Lambeth με την έκθεση Truth and Memory (Aλήθεια και Αναμνήσεις) με αφορμή την εκατοστή επέτειο από την έναρξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο από τις τρεις εκθέσεις που επισκέφτηκα ήταν απολύτως δωρεάν και η εμπειρία ανεκτίμητη.

Το πιο συγκινητικό από όλα τα εκθέματα που είδα ήταν ο πίνακας του John Singer Sargent με τίτλο Gassed, (αν έβγαζα φωτογραφία θα με έστελναν κατευθείαν στην έξοδο) το οποίο αναπαριστά τυφλωμένους στρατιώτες μετά από επίθεση από αέριο μουστάρδας κατά την διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Melissanthi Spei
Fashion artist & researcher
melissanthispei.com