Η Φανή και η Μάηρα κάνουν όνειρα, μαθήματα και βόλτες στο Μιλάνο

Η Φανή και η Μάηρα κάνουν όνειρα, μαθήματα και βόλτες στο Μιλάνο



Fashion Design, Fashion Promotion, Styling… Η βιομηχανία της μόδας έχει πλέον επισήμως ενταχθεί στην εκπαίδευση, και όπως ήταν επόμενο το Μιλάνο έχει πολλά να προσφέρει σε αυτό τον τομέα. Το Istituto Marangoni, είναι ένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα στο χώρο, με απόφοιτους όπως ο Domenico Dolce, ενώ παράλληλα έρχονται όλο και περισσότεροι Έλληνες φοιτητές.

Νέα εβδομάδα, νέα σχολή, νέα αρχή. Οι πρώτες εντυπώσεις από την πρώτη μέρα στη σχολή μόδας κάθε άλλο παρά απρόβλεπτες ήταν.  Με μια συντριπτική πλειοψηφία κοριτσιών, μπορούσες να δεις τα πάντα, από απρόσιτες υπερβολικά dressed up και posh, μέχρι πιο εναλλακτικές και ιδιαίτερες παρουσίες.  Ο χώρος μοντέρνος και minimal, μία γιγαντο-οθόνη να προβάλλει συνεχώς τα fashion shows  της σχολής, και μια επιβλητική θέα από το Marangoni Bar στον τελευταίο όροφο, δύσκολο να απεικονιστεί στις φωτογραφίες.

Τα καθημερινά outfit στην σχολή είναι πιο προσεγμένα από κάθε άλλη έξοδο, καθότι περνώντας από την είσοδο, μπαίνεις σε ένα περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικό είναι. Οι καθηγητές είναι είδωλα της βιομηχανίας αυτής, με κάθε είδους ειδικότητα στο χώρο της μόδας. Η εκπαίδευσή σου, εκτός από εντατικές εργασίες, συμπεριλαμβάνει συγκλονιστικά events, όπου κάθε γνωριμία μπορεί να καταλήξει στην μελλοντική δουλειά των ονείρων σου στη μόδα. Και όλα αυτά στην Montenapoleone, τον δρόμο απ’ όπου όλοι οι οίκοι ξεκινούν. Περπατώντας προς τη σχολή καθημερινά, περνάς από αμέτρητες βιτρίνες, συναντώντας ανθρώπους που μία μέρα φαντασιώνεσαι να βρίσκεσαι στη θέση τους.

Domus, Naba, IED, και άλλες αμέτρητες σχολές δημιουργούν ένα τεράστιο fashion crowd το οποίο συναντάς σε συγκεκριμένα μέρη στην πόλη. Δημιουργούν μία ατμόσφαιρα τέχνης και πολυτέλειας. Είναι φυσικό επόμενο να «ρουφηχτείς» από τον αέρα αυτό και κάθε φορά που γυρνάς στο Μιλάνο, να περνάς σε μία άλλη διάσταση. Η μόδα σταματά να είναι μόνο ομορφιά και ψώνια, και καταλήγει να είναι ο κύριος άξονας της αισθητικής σου, της καλλιτεχνικής σου αντίληψης και ο τρόπος «κλειδί»  για να εκφράζεις την προσωπικότητά σου. 

Ciao ragazzi, alla prossima!

Φανή Τσαντσαράκη, Μάηρα Δερβέναγα