Τα καλύτερα ιχθυοπωλεία: Εδώ θα βρεις ωραία θαλασσινά

«Γυρίσαμε» και καταλήξαμε.
Τα καλύτερα ιχθυοπωλεία: Εδώ θα βρεις ωραία θαλασσινά



Είναι περίοδος νηστείας και ότι πιο απολαυστικό μπορείς να φτιάξεις είναι θαλασσινά. Χταποδάκι, σουπιές, καλαμάρι, καραβίδες, γαριδούλες. Μπορείς να τις αγοράσεις από το super market. Αν θες όμως πράγμα που «σπαρταράει», σημείωσε μερικές διευθύνσεις (και πάρε και κανένα ψαράκι για την κατάψυξη. Θα σου χρειαστεί για το rehab της ερχόμενης εβδομάδας).

«Η Γοργόνα» |Ελληνορώσων
Βρίσκεται στην οδό Βλαχάκη 49. Περνώντας απ’ έξω, μυρίζει θάλασσα. Κοιτώντας μέσα, θα δεις τον κύριο Νίκο να κάθεται με το μπερεδάκι του στο γραφείο. Όλο κι όλο το ιχθυοπωλείο δεν θα είναι πάνω από 10 τετραγωνικά. Ένα γραφείο και ο πάγκος με λαχταριστά ψαράκια και θαλασσινά, έτοιμα για την κουζίνα σου.

Ό,τι πάρεις θα είναι εκλεκτό και ο ίδιος θα προσπαθήσει να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο. Ο κυρ- Νίκος διατηρεί τη δική του βάρκα και ψαρεύει με το γιο του. Δεν θα βρεις μεγάλη ποικιλία, αλλά ό,τι πάρεις θα είναι ΑΑ. 

Bλαχάκη 49, Ελληνορώσων | 210 6775778

«Ο Μυτιληνιός» |Ζωγράφου
Το ψαράδικο άνοιξε το 1988 από τον κύριο Στρατή. Όταν ήρθε στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη, ξεκίνησε να παραδίδει σπαρταριστά, ολόφρεσκα ψάρια που του έστελναν οι φίλοι από το νησί, πόρτα- πόρτα.

Έπειτα αποφάσισε να ανοίξει το δικό του ιχθυοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου. Ψάρια και θαλασσινά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πρώτα από όλα (φυσικά) από τη Μυτιλήνη κι έπειτα από τη Λήμνο, τη Χίο και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων. Ο κύριος Στρατής το έχει πάει ένα βήμα παρακάτω, αφού μπορείς να ζητήσεις εκτός από τον καθαρισμό και το τεμάχισμα, να στα συσκευάσει σε vacuum (μία ειδική συσκευασία) για καλύτερη συντήρηση και με ένα τηλέφωνο, παράδοση στο σπίτι σου.

Λ. Παπάγου 130, Ζωγράφου |210 77 06 215

«Χαλκίδα» |Πειραιάς
Με 24 χρόνια ιστορία στον Πειραιά, ο Παναγιώτης Κοκώνης εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να πουλάει «θησαυρούς του βυθού» μαζί με την οικογένειά του. Υπάρχουν τράτες που δουλεύουν για αυτόν κατά αποκλειστικότητα, παρέχοντας του το καλύτερο προϊόν που θα πιάσουν στα δίχτυα τους. 

Από θαλασσινά θα βρεις χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καλαμαράκια και καβούρια από επιλεγμένα ιχθυοτροφεία σε πολύ καλές τιμές.

Λυκούργου 4, Πειραιάς |2104222574

«Ιχθυς» |Βριλήσσια
Πριν λίγα χρόνια ο Κώστας Φίλης άνοιξε (μετά από πολυετή πείρα εις τον αφρό της θάλασσας) το δικό του ιχθυοπωλείο στην περιοχή των Βριλησσίων. Τι αστακοί, τι όστρακα, τι μαλάκια, τι θαλασσινά, τι ψαράκια!

Θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο ψαράδικο, μπουτίκ ψαριού, αφού μπορείς να βρεις όχι απλώς μεγάλη ποικιλία, αλλά και έξτρα περιποίηση, αφού κάθε τόσο, «φιλοξενούν» chef που σε μαθαίνει τα κρυφά μυστικά του ψαριού (φιλετάρισμα, καθάρισμα, νόστιμες συνταγές).

Λεωφόρος Πεντέλης 25 & Αναλήψεως, Βριλήσσια |2106898931

Βαρβάκειος Αγορά
Classic. Tι να πούμε επιπλέον; Μεγάλη ποικιλία σε ψάρια και φυσικά θαλασσινά, απλωμένα σε πάγκους για να διαλέξεις ό,τι τραβάει η καρδιά και το μάτι σου.

Αθηνάς 42 |Αθήνα