Απόψε δεν θα μείνεις σπίτι. Έχουμε σχέδια για σένα!

Για όλα τα γούστα.
Απόψε δεν θα μείνεις σπίτι. Έχουμε σχέδια για σένα!



Παρασκευή και η εβδομάδα δεν θα μπορούσε να λήξει καλύτερα. Θεατράκι και έκθεση για το απόγευμα και το βράδυ Μαριέττα Φαφούτη live για να κλείσουμε με κέφι την μέρα μας.

Θέατρο: Σήμερα στις 20:30, στο θέατρο Χώρα, κάνει πρεμιέρα η παράσταση "Ο Λάκκος της Αμαρτίας" του Γιώργου Μανιώτη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Το ανατρεπτικό και προχωρημένο για την εποχή του (αλλά και για τις μέρες μας) έργο, γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και ασχολείται με την παρατήρηση μιας ομάδας τραβεστί που αναζητούν την ελευθερία τους,  ριγμένες σε έναν "λάκκο" πίσω από τις καθωσπρέπει γειτονιές της Αθήνας.

Το Εθνικό Θέατρο μέσα από τη συγκεκριμένη παράσταση απεικονίζει «τις τραβεστί που ζουν στον τεράστιο χωμάτινο λάκκο που θυμίζει εγκαταλελειμμένο ορυχείο, αφηγούμενες τις ιστορίες που τις οδήγησαν στην "αμαρτωλή" και επικίνδυνη ζωή τους, στο περιθώριο.

Οι περίοικοι και εκκλησιαστικές αρχές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο "ιερός" αγώνας τους καλύπτεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας την επέμβαση της πολιτικής εξουσίας, που θέλει να θέσει τους δικούς της κανόνες. Θα καταφέρει τελικά το σύστημα να τις αφομοιώσει και να τις οδηγήσει στο δρόμο του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας;».

Παίζουν οι Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Βασίλης Ρίσβας, Γιάννης Βογιατζής κ.ά.

Είσοδος: 10-15€


 

Έκθεση: Στις 20:00 στο Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται η έκθεση με τίτλο «Οικογένεια». Συμμετέχουν 33 φωτογράφοι με ένα σύνολο 300 φωτογραφιών.

Μην ξεγελιέσαι από τον τίτλο. Δεν πρόκειται για φωτογραφίες των συγγενών των φωτογράφων, αλλά για την απεικόνιση πρόσωπων, κατοικιών ή αντικείμενων που απλά παραπέμπουν σε αυτό που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.

Μια έκθεση ανθρώπινη και καθημερινή που προσεγγίζει ανθρώπινα αλλά και καλλιτεχνικά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, μέσα από τα μάτια των 33 φωτογράφων που συμμετέχουν.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαϊου.

Είσοδος:3-5€
 

Μουσική: Η Μαριέττα Φαφούτη παρέα με την 8μελή μπάντα της θα εμφανιστεί απόψε στις 22:00 στο Gazarte. Πρόκειται για μία σειρά συναυλιών με τίτλο «Red», εμπνευσμένη (όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της άλλωστε) από το κόκκινο.
 
Κόκκινο πως το χρώμα της αγάπης. Όπως ο πυρετός. Όπως η φωτιά. Όπως οι αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Όπως το πάθος. «Καθαρόαιμη pop, κινηματογραφικές σπίθες και ξέφρενες disco στιγμές» απόψε για να κλείσεις την εβδομάδα σου με κέφι και μπρίο.

Δεν χρειάζεται να ντυθείς στα κόκκινα πάντως. Φόρα απλώς τον πιο «καυτό» εαυτό σου!

Είσοδος: 10-21€

 

Έξοδος: Κι επειδή το βράδυ δεν μπορεί να λήξει εκεί και η διάθεσή σου είναι στα πάνω της, απόψε θα «στριμωχτείς» ανάμεσα σε άλλους κεφάτους ανθρώπους! Δες εδώ, τα μικρότερα bar της πόλης που αξίζει να πιεις το ποτάκι σου.