Μπαχάρ: Ο παράδεισος των καρυκευμάτων στο κέντρο της Αθήνας

Σε ένα στενάκι του κέντρου θα βρειτε ένα μαγαζί εξειδικευμένο στα μπαχαρικά
Μπαχάρ: Ο παράδεισος των καρυκευμάτων στο κέντρο της Αθήνας



Το Μπαχάρ δραστηριοποιείται στην οδό Ευριπίδου 31 από το 1940. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση η οποία περνάει από γενιά σε γενιά, κρατώντας ωστόσο την ίδια ποικιλία και ποιότητα. Μπαίνοντας, σε συνεπαίρνουν οι μυρωδιές. Πάπρικα, πιπέρι, δεντρολίβανο, κανέλα, γαρύφαλλο.

Νοικοκυρές από όλη την Αθήνα κατεβαίνουν στο κέντρο για να προμηθευτούν τα αρωματικά για την κουζίνα τους. Εκεί μπορείς να βρεις λογιών -λογιών καρυκεύματα: κακουλέ, κίμινο, κόλιανδρο, ginger, μαχλέπι, μοσχοκάρυδο. Είναι τέτοια η ποικιλία που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Ωστόσο, αν ακόμα είσαι αρχάρια στο θέμα της μαγειρικής, πες τις γεύσεις που θα ήθελες και οι άνθρωποι του μαγαζιού θα σε κατατοπίσουν.

Στο Μπαχάρ θα βρεις περισσότερα από 2.500 καταμετρημένα μπαχαρικά και αρωματικά φυτά. Εκτός από αυτά, μπορείς να βρεις βότανα, ρύζια, όσπρια, άλευρα, δημητριακά, αιθέρια έλαια και τσαγάκια.
 
Το μαγαζί απέχει 5-10 λεπτά από το μετρό του Συντάγματος και λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί. Ό,τι πρέπει για να τα πάρεις νωρίς και να μπεις στην κουζίνα σου!

Info: http://www.bahar.gr/