Μουσική και θεατρική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας

Και εγκαίνια έκθεσης και bazaar και φαγητό μετά τέχνης.
Μουσική και θεατρική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας



Μουσική: Με τους Transistor ft Ορθολογιστές και Alex S Wamp (Potergeist) with friends σε live εμφάνιση και με την Άννα Αναστασίου και τον Γιώργο Μπίτσικα σε DJ sets, κλείνει η έκθεση , με τίτλο Happy Few Project, που φιλοξένησε το Six D.O.G.S.

Παράλληλα, μπορείς να ρίξεις και μια τελευταία κλεφτή ματιά στην έκθεση, η οποία αποτελεί την πρώτη προσωπική έκθεση της φωτογράφου Κικής Παπαδοπούλου. Γνωστά και άγνωστα πρόσωπα φωτογραφίζονται στο δικό τους περιβάλλον αποκαλύπτοντας μια μικρή συνήθειά τους. Παράλληλα ο μεγαλύτερος φόβος τους απεικονίζεται στο ίδιο το πορτραίτο μέσα από σουρρεάλ και χιουμοριστικά, γραφιστικά σχέδια.

Είσοδος: Free

 

Θέατρο: Επιμένουμε μουσικά και σου προτείνουμε την τελευταία παράσταση που παρουσιαζόταν περίπου ένα μήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, «Η Αλίκη στη χώρα του Ποτέ». 

Μια Αλίκη του σήμερα αποφασίζει να εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι την ημέρα της ενηλικίωσής της.Πέφτει σε ένα λαγούμι και με την βοήθεια των φίλων της και πολλών παραισθησιογόνων ουσιών, βρίσκεται στο μεγαλύτερο νυχτερινό μαγαζί του κόσμου. Στο καμπαρέ της Αλίκης. Στα θαύματα.
Όλη η ζωή της εκτυλίσσεται εκεί. Τραγουδιστά, χαμογελαστά και ψεύτικα.

Η ομάδα C.ulture V.ictims, ο Όθωνας Λαμπρόπουλος και η Μαρίζα Ρίζου παρουσιάζουν ένα τρελό, αστείο και παράλογο μιούζικαλ.
Μια ιστορία εμπνευσμένη από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll και από τις Αλίκες στους δρόμους των Εξαρχείων.

Είσοδος: 10-12€

Έκθεση: Σήμερα είναι τα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης με τίτλο «Soloúp Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο», στο Μουσείο Μπενάκη. Μία έκθεση με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novel "Αϊβαλί" του Soloúp από τις εκδόσεις Κέδρος. 

Παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια από το Αϊβαλί, επιμέρους θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με την μορφή comics, όπως και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία κλπ) κατά την σχεδίαση. 

Η έκθεση συμπληρώνεται από σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Ένα ταξίδι στον χρόνο. Η Μικρασιατική καταστροφή και η Συνθήκη της Λοζάνης με την ματιά της τρίτης και τέταρτης γενιάς προσφύγων.

Είσοδος:Free

 

Bazaar: Συνεχίζεται το bazaar του βιβλιοπωλείου Ιανός, το οποίο ξεκίνησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Εδώ θα βρεις βιβλία, CD και DVD στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, αφού ξεκινούν μόλις από 1€. 
Επιπλέον, μέρος των κερδών από όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στο νέο IANOS BAZAAR Αιόλου 67 αλλά και στο ΒΑΖΑΑR της Ακαδημίας 34, θα προσφέρεται από τον ΙΑΝΟ, για την δημιουργία βιβλιοθηκών για την Κιβωτό του Κόσμου. 

Και οικονομικά βιβλία και φιλανθρωπία.

Έξοδος: Θυμάσαι τι σου λέγαμε για το Ριφιφί στα Εξάρχεια; Εκείνο το μαγαζί με ποιοτική ελληνική κουζίνα, τα φρέσκα αγνά υλικά, τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, τις απλές καλομαγειρεμένες γεύσεις, καθώς και στις χειροποίητες δημιουργίες; Που βασική καινοτομία του είναι η τεχνική μαγειρέματος σε κενό αέρος; Για θυμήσου το και επισκέψου το.