«Στο Καπάκι», για μεζέ και τσιπουράκι

Το ιδανικό spot για σπιτικό φαγητό
«Στο Καπάκι», για μεζέ και τσιπουράκι



Αν βρεθείς ποτέ στους Αμπελόκηπους, πρέπει να το αναζητήσεις. Βρίσκεται στην οδό Τριφυλλίας 37-39 κι έχει απ’ έξω δυο- τρία τραπεζάκια και την ταμπέλα του: Στο καπάκι.

Το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο είναι οικογενειακή επιχείρηση και μετράει σχεδόν επτά χρόνια λειτουργίας. Εκεί θα βρεις πάντα την κυρά- Δήμητρα, τη μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια του μαγαζιού και το γιο της, Δημήτρη. Το ντουέτο των Δημητραίων, κάνει πολύ καλή δουλειά με νόστιμα φαγητά και οικονομικές τιμές.  Μεζέδες σπιτικοί, τσίπουρο και ούζο από διάφορους παραγωγούς, ποικιλία σε μπύρες και ρακόμελο σερβιρισμένο πατροπαράδοτα, στο μπρίκι του. Η κουζίνα είναι ελληνική, με έξυπνες και γευστικές παραλλαγές  (βλέπε μπριζολάκια χοιρινά με Jack Daniels). Στο μενού, τα περισσότερα πιάτα είναι σταθερά, αλλά κάθε τόσο προστίθεται και μία έξτρα σελίδα με τα «έκτακτα».  Αυτό που δεν πρέπει να χάσεις είναι οι φημισμένες τυροκροκέτες και οι τεράστιες σαλάτες.  Αν η παρέα δε, είναι μεγάλη, δοκιμάστε όσο περισσότερα πιάτα μπορείτε.   

Ο χώρος σε ταξιδεύει σε παλιά αθηναϊκή γειτονιά του ’60 και η ατμόσφαιρα είναι σχεδόν οικογενειακή. Κάποιες καθημερινές διοργανώνονται και βραδιές ρεμπέτικου που αξίζει να πετύχεις γιατί στήνεται κυριολεκτικά, γλέντι. 

Αυτό που εκμαιεύσαμε για σένα από την κυρά- Δήμητρα, είναι το μυστικό του ρακόμελού της. Μια φετούλα πορτοκάλι και γαρύφαλλο μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά, στο βράσιμο. Δε θα σταματάς να παραγγέλνεις.  

Info
Τριφυλλίας 37-39, Αμπελόκηποι 
(Κοντά στο Μετρό της Πανόρμου)

210 6914061