Το FollowMe κατέβηκε Νότια. Πήγαμε για ψώνια, φαγητό και ποτό στη Γλυφάδα

Η αγορά της Γλυφάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κέντρο της πόλης και η περιοχή έχει αποκτήσει καταστήματα – σήμα κατατεθέν για τα Νότια.
Το FollowMe κατέβηκε Νότια. Πήγαμε για ψώνια, φαγητό και ποτό στη Γλυφάδα



Είναι μερικές ημέρες που όλα συντελούν στο να κατέβεις στα Νότια προάστια. Ο ήλιος λάμπει, ο ουρανός είναι καταγάλανος και εσύ θέλεις να μυρίσεις το θαλασσινό αεράκι και να κάνεις έναν μακρύ περίπατο κατά μήκος της παραλίας. Όσο κι αν είμαι ερωτευμένη με το κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν αυτές οι φορές που θέλεις μία γλυκιά απιστία. Και η Γλυφάδα ξέρεις ότι θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Τα Νότια προάστια φαίνεται να έχουν τη δική τους φιλοσοφία ζωής. Υπάρχει μία χαλαρότητα στους ρυθμούς, το καλοκαίρι βρίσκει πάντα μικρές γωνιές για να κάνει αισθητή την παρουσία του και τα μαγαζιά που σε κερδίζουν διαδέχονται το ένα το άλλο. Η αγορά της Γλυφάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κέντρο της πόλης και η περιοχή έχει αποκτήσει καταστήματα – σήμα κατατεθέν για τα Νότια.

Από το κατάστημα οπτικών Κόκκορη, το οποίο λειτουργεί από το 1996 και το σχετικά νεοσύστατο Χαντρομάνια μέχρι το Ada’s Little Kitchen με τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά της Άντας Λιβιτσάνου και το hype Pere Ubu, η Γλυφάδα είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Εμείς πάντως απολαύσαμε ψώνια, φαγητό και ποτό και είδαμε το ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα. 

 

Info: Pere Ubu (Κύπρου 74), Ada's Little Kitchen (Γρηγορίου Λαμπράκη 10), Bukowski Grill (Πανδώρας 18), Χαντρομάνια (Α. Μεταξά και Δουσμάνη / Ανδρέα Παπανδρέου 39 Χαλάνδρι / Εθνικής Αντιστάσεως 2, Περιστέρι), Κόκκορης (Πλατεία Εσπερίδων 3 / Λ. Κηφισού 96-98, Αιγάλεω / Αράχωβα Βοιωτίας)

Φωτογραφίες: Δανάη Ίσαρη