Artisanal Lounge and Gardens: Μία αριστοκρατική οικία μεταμορφώθηκε σε bar - restaurant

To ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη μεταμορφώνεται στο σύγχρονο Artisanal.
Artisanal Lounge and Gardens: Μία αριστοκρατική οικία μεταμορφώθηκε σε bar - restaurant



Το Artisanal Lounge and Gardens είναι από αυτά τα μαγαζιά που σε ιντριγκάρουν με την υπερβολή τους, χωρίς καν να μπεις μέσα.  Ήμουν κολλημένη στην κίνηση της Κηφισίας όταν το μάτι μου έπεσε σε ένα κτίριο που δεν είχα ξαναδεί. Επιβλητική εξώπορτα, τεράστια παράθυρα και ένας κήπος που θύμιζε αριστοκρατική αυλή. Λίγο πριν βάλω πρώτη και φύγω, θυμήθηκα ότι αυτό το γνωρίζω αυτό το κτίριο, απλά τελείως διαφορετικά. 

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Ήταν πάντα εκεί, να θυμίζει αλλοτινές εποχές, μέχρι ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Κώστας Σκουληκαράκης και ο Βαγγέλης Γερασίμου αποφάσισαν να αλλάξουν όψη στο κτίριο και να δημιουργήσουν το σύγχρονο Artisanal Lounge and Gardens.

*artisanal, ale, aux [aяtizanal, o] adj. βιοτεχνικός, -ή, -ό, χειροτεχνικός, -  ή, -ό.  Un métier artisanal. Βιοτεχνικό επάγγελμα. Une poterie artisanale. Κεραμικό λαϊκής τέχνης. *Ορισμός του Γαλλοελληνικού λεξικού των εκδόσεων Kauffmann

Οι τρεις τους εμπνεύστηκαν από τον χώρο, δημιουργώντας έτσι ένα ατμοσφαιρικό, γαλλικού τύπου, εστιατόριο bar. Την υλοποίηση της ιδέας ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό δίδυμο των Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, που διαμόρφωσαν έναν πολυεπίπεδο χώρο με αυθεντικές χειροποίητες αντίκες του ’50 και του ’60, επιλεγμένες από αγορές του εξωτερικού. Στον κήπο του Artisanal σχεδιάστηκε ο δεύτερος εσωτερικός χώρος στα πρότυπα μιας γαλλικής σέρας. Τον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, ο οποίος περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890, επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν, με σεβασμό στη φυσική κληρονομιά του χώρου.

Η κουζίνα, επηρεασμένη από το Νότο της Γαλλίας, παρουσιάζει τις επιλογές του chef Γιάννη Σιμωτά που δημιούργησε αυθεντικά γαλλικά πιάτα όπως: Νισουάζ με ταρτάρ φρέσκου τόνου, Boeuf bourguignon με χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά, Φαγκρί με χειροποίητες γεμιστές ραβιόλες γλυκιάς κολοκύθας πάνω σε φίνα σως mousseline αλλά και Στήθος πάπιας παναρισμένο με κέικ πολέντας. Στα δυο ειδικά διαμορφωμένα bars του χώρου, ο bartender Δημήτρης Κιάκος επιμελήθηκε τα αυθεντικά cocktails του καταλόγου με premium ποτά ενώ την λίστα κρασιών συνέθεσε ο Σωτήρης Γεωργίου

 

Info

Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Τηλ.: 210 8086111, 693 614 4744