Το Σπίτι των Παραμυθιών ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει

Αγαπημένα παραμύθια, ιστορίες από τη λαϊκή παράδοση αλλά και παραδοσιακές γλυκές συνταγές σε περιμένουν σε ένα μαγικό σπίτι.
Το Σπίτι των Παραμυθιών ανοίγει τις πόρτες του και σε περιμένει



Το Σπίτι των Παραμυθιών ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική και παγκόσμια προφορική παράδοση. Οι ήρωες των παραμυθιών συναντιούνται και αφηγούνται τις ιστορίες τους περιμένοντας τη στιγμή της «παράδοσης» τους σε μικρούς και μεγάλους.

«Το Σπίτι των Παραμυθιών» - Το Μουσείο Αλλιώς, εκθέτει τα μνημεία του λόγου και ο στόχος του είναι η ανάδειξη της άυλης παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. Μύθοι, παραμύθια, θρύλοι, παραδόσεις του λαού μας και διαφορετικών λαών από κάθε γωνιά της γης, συναντώνται και περιμένουν να ακουστούν, να μοιραστούν, να διαδοθούν.

Επειδή όμως οι γιορτές είναι συνδεδεμένες με γλυκές αναμνήσεις, «Το Σπίτι των Παραμυθιών» έχει οργανώσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα ζαχαροπλαστικής μαζί με παραμύθι. Στις 23 και 27 Δεκεμβρίου, παρέα με τις περιπέτειες του Μπισκοτένιου, μαθαίνουμε για τα υλικά και την ιστορία του μπισκότου στον κόσμο και  διακοσμούμε με χρώματα και φαντασία ένα λαχταριστό μπισκότο gingerbread cookie αγγλικής συνταγής για να στολίσουμε το δικό μας δέντρο. Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου ακούμε παραμύθια από την ελληνική λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε τη δική μας μικρή βασιλόπιτα, μαθαίνοντας για τα υλικά και τις συνταγές της στο κόσμο. (Σχεδιασμός: Μαρία Βλαχάκη, Κατερίνα Λιβά, Συνταγή/Υλοποίηση: Κατερίνα Λιβά)

 

 

Info

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΜΥΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Το μουσείο αλλιώς, «Το Σπίτι των Παραμυθιών»

Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα

Για κρατήσεις θέσεων: 210 4313332

Πληροφορίες: www.e-mythos.eu