Δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις μελομακάρονα; Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα

Στην κλασική ερώτηση που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, εγώ δηλώνω αμετανόητη λάτρης του μελομακάρονου.
Δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις μελομακάρονα; Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα



Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Στην κλασική ερώτηση που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εγώ δηλώνω αμετανόητη λάτρης του μελομακάρονου. Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει ο κουραμπιές, αλλά δεν βάζω τίποτα πιο πάνω από ένα ελαφρώς τραγανό και όσο πρέπει μελωμένο μελομακάρονο.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Συνταγή σου δώσαμε εδώ στο #FollowMe, αλλά λίγο η δουλειά, λίγο το ότι η ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε σου δεν θέλει και πολύ να μείνεις χωρίς γλυκά στο σπίτι. Και Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται.

Για αυτό ακριβώς βρήκαμε τα μελομακάρονα που θυμίζουν όσο πιο πολύ γίνεται τα σπιτικά – μεταξύ μας είναι καλύτερα -, φτιάχνονται από εξαιρετικές πρώτες ύλες, μοσχοβολούν και τρώγονται το ένα μετά το άλλο.

Τίλλας

Η οικογένεια Σεβαστοπούλου είναι η μεγάλη απόδειξη ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις είσαι πρώτος στο είδος σου. Μπορεί το ζαχαροπλαστείο να είναι γνωστό για τα πολίτικα γλυκά του (λειτουργεί από το 1964), λόγω καταγωγής της οικογένειας, αλλά μέρες που είναι τα μελομακάρονα κάνουν θραύση. Καθημερινά, βρίσκεις φρέσκα μελομακάρονα με μέλι ανθέων αλλά και μπουκίτσες γεμιστές με καρύδι, όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου. Μπορεί αυτό το κείμενο να είναι ωδή στο μελομακάρονο, αλλά θα είναι άδικο αν δεν αναφερθώ στους εξαιρετικούς κουραμπιέδες αμυγδάλου με βούτυρο γάλακτος που θα βρεις στον Τίλλα.

Πλατεία Πατριάρχου 10, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102514077

www.facebook.com/pages/Tillas

Κοσμικόν

Το ξέρεις για το φημισμένο του γαλακτομπούρεκο, αλλά κάθε Χριστούγεννα, το Κοσμικόν φτιάχνει φανταστικά μελομακάρονα που πρέπει να δοκιμάσεις. Το κατάστημα στο σταθμό του Αγίου Νικολάου, που είναι και από τα παλιότερα, μοσχοβολάει κάθε πρωί που περνάω για να πάω στη δουλειά και τώρα τελευταία δεν μπορώ να αντισταθώ και φεύγω με ένα μικρό κουτάκι. Ό,τι πρέπει για τις επισκέψεις σε φίλους, στο γραφείο, αλλά και για … προσωπική χρήση!

Λεωφ. Ιωνίας 104- Άγιος Νικόλαος, 210 8649124

kosmikon.eu

Ada’s Little Kitchen

Προσωπικά έχω μόνο έναν λόγο να αφήσω το πολυαγαπημένο μου κέντρο και να διανύσω χιλιόμετρα για να φτάσω στα Νότια Προάστια, κι αυτός είναι ο μικρός παράδεισος γλυκών της Άντας Λιβιτσάνου στη Γλυφάδα. Δοκίμασα πρόσφατα τα μελομακάρονα – μπουκίτσες του Ada’s Little Kitchen και πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο ελαφριά και νόστιμα ήταν. Φυσικά, στο μαγαζί της Άντας δεν θα βρεις μόνο μελομακάρονα, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε…

Γρηγορίου Λαμπράκη 10, Γλυφάδα, 21 1400 6509

www.adaslittlekitchen.com

Mariz

Η Νάνσυ Φαφούτη έχει αυτό το ταλέντο να βρίσκει στα πιο περίεργα μέρη αυτό που πρέπει να φας. Πάει ας πούμε για burger και ανακαλύπτει πώς έχει θεϊκό cheesecake. Για αυτό και δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω ότι στο Mariz στον Χολαργό τρώει τα πιο φρέσκα και νόστιμα μελομακάρονα. Όσοι μένετε κοντά στην περιοχή, σπεύσατε.

Αναστάσεως 123, Χολαργός, 2114034975

www.mariz.gr