Τα πιο ωραία μαγαζιά για να φας μετά τη βόλτα ή το shopping

Κέντρο, βόρεια ή νότια; Ό,τι κι αν επιλέξεις σου έχουμε το κατάλληλο μέρος για να φας καλά.
Τα πιο ωραία μαγαζιά για να φας μετά τη βόλτα ή το shopping



Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό που είσαι κατάκοπη μετά τα ψώνια, κρατάς τις σακούλες στα χέρια σου και το μόνο που θέλεις είναι ένα ωραίο μαγαζί για να φας με την κολλητή σου και να σχολιάσετε τις αγορές σας. Πολύ Sex and The City ε;

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Υπάρχει και το άλλο σενάριο: Βγαίνεις βόλτα στα μαγαζιά, κάνεις window shopping ή πας με τον φίλο σου να τσεκάρει τα αγαπημένα του gadget. Όπως και να έχει όλοι θέλουν να φάνε μετά από τη βόλτα ή τα ψώνια τους, γι’ αυτό κάναμε μία λίστα με τα αγαπημένα μας.

Αν μένεις στα Βόρεια προάστια ή τα προτιμάς για τη βόλτα και τα ψώνια σου - η Κηφισιά ενδείκνυται αν έχεις μικρά παιδιά - τότε οι επιλογές που ξεχωρίζω είναι δύο:

nice n easy

Το all day restaurant του Δημήτρη Χρστοφορίδη μπορεί να γίνει το νέο σου στέκι για τρεις βασικούς λόγους: Βρίσκεις πιάτα με βιολογικά προϊόντα και ποιοτικές πρώτες ύλες, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές ‘ελαφριές’ επιλογές και σου δίνεται η δυνατότητα να παραγγείλεις μικρότερες μερίδες (lunch). Δοκίμασε οπωσδήποτε τα spring roll λαχανικών The Bruce Lee, τα λινγκουίνι με άγρια ρόκα, δενδρολίβανο και chorizo σε κρέμα από pecorino Αμφιλοχίας The Robert De Niro και το burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας με τυρί τσένταρ The Marlon Brando.

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά 210 8082014

Πbox

Το ΠBox είναι ο ορισμός του casual και της χαλάρωσης, δηλαδή ό,τι ακριβώς θέλεις όταν έχεις γυρίσει την Κηφισιά 2-3 φορές με τα πόδια. Το μενού περιλαμβάνει μία υπέροχη ποικιλία τυριών και αλλαντικών, αν έχετε όρεξη να ξεκινήσετε με κρασί και τσιμπολόγημα, αλλά και ιδιαίτερα πιάτα όπως βρώμικο των βορείων προαστίων, σπιτικό φουά γκρα, μοσχαρίσιο μεδούλι στο φούρνο και πεϊνιρλι.

Λεβίδου 11, Κηφισιά 210 8088818

Παρόλο που δεν προτιμώ τη Γλυφάδα για τα ψώνια μου, η αλήθεια είναι ότι το νότιο προάστιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μαγαζιά του κέντρου ή του βορρά. Αν, λοιπόν, θέλεις να σε χτυπήσει το θαλασσινό αεράκι και δεν θέλεις κάτι υπερβολικά mainstream, σου έχω κάτι πιο ‘οικογενειακό’.

Vincenzo

Φθηνό ιταλικό φαγητό σε έναν οικείο χώρο που μαζεύει πάντα κόσμο. Το μενού είναι μεγάλο (λίγο περισσότερο από όσο χρειάζεται) οπότε καλύπτει όλα τα γούστα. Θα βρεις από κρέας και ψάρι έως pasta και πίτσα, αλλά θα σου πρότεινα να εστιάσεις στην τελευταία επιλογή. Λεπτό ζυμάρι ψημένο στον ξυλόφουρνο με αρκετούς συνδυασμούς για να διαλέξεις.

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα 210 8941310

Το κέντρο παραμένει ο νούμερο ένα προορισμός αν έχεις όρεξη για ατελείωτες βόλτες και ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Οι επιλογές για να ξαποστάσεις είναι αμέτρητες, αλλά αν πρέπει να διαλέξουμε μία, τότε θα επιλέξουμε ένα σχετικά νέο μαγαζί.

Φουάρ

Ο Χρήστος Πότσιος μετέτρεψε ένα υπέροχο νεοκλασικό σε εκείνα τα μαγαζιά που αγαπήσαμε στα 00s και μας έλειψαν πολύ με το πέρασμα του χρόνου. Ο χώρος χωρίζεται σε εστιατόριο, μπαρ, αίθουσα εκθέσεων και club, και κάθε κομμάτι εξυπηρετεί ιδανικά τον σκοπό του. Αυτό που θα λατρέψεις στο Φουάρ, εκτός από τα thai πιάτα, τα τέλεια κοκτέιλ και τη θολωτή οροφή είναι η ‘απομόνωση’ που προσφέρει αν και βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Μητροπόλεως 72 & Χριστοπούλου 6, Καπνικαρέα 210 3211381

Για σένα που δεν θέλεις καμία ταλαιπωρία και είσαι ‘φίλος’ των εμπορικών κέντρων, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αφού η μόνη μετακίνηση που θα κάνεις είναι κάποιοι όροφοι πιο πάνω.

Il Barretto

Παραμένει πάντα η νούμερο ένα επιλογή μετά από ψώνια στο Golden Hall, αν θέλω να συνδυάσω καφέ και σνακ. Η ποιότητα του καφέ είναι εξαιρετική και πάντα υπάρχει ένα σάντουιτς που τραβάει την προσοχή μου (ειδικά αυτό με τον σολομό).