Παραστάσεις, συναυλίες, πάρτι! Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο

Όλα όσα θέλουμε να κάνουμε στην πόλη!
Παραστάσεις, συναυλίες, πάρτι! Όλα όσα θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο



Ο καιρός είναι βροχερός και ελαφρώς πιο κρύος, αλλά χθες (ξανά) θυμήθηκα πόσο ωραία είναι να κάνεις τη βόλτα σου στην πόλη. Ακόμα και χωρίς ομπρέλα! Το Σαββατοκύριακο μόλις ξεκίνησε και μετά από μία δύσκολη και κουραστική εβδομάδα σκέφτεσαι να λιώσεις στον καναπέ. Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς και να βγεις έξω. Οι προτάσεις αρκετές και ενδιαφέρουσες.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

 

8th  ATHENS  AVANT-­GARDE  FILM  FESTIVAL  

Με   αφιερώματα   σε   εξέχοντες   δημιουργούς,   διεθνές   διαγωνιστικό   τμήμα,   εξαιρετικά   σημαντικές   ειδικές   προβολές,   οργάνωση   παράλληλων   εκδηλώσεων   (ημερίδα,   masterclasses,   εικαστικές   εκθέσεις),   το   8ο   Φεστιβάλ   Πρωτοποριακού   Κινηματογράφου  επιχειρεί   να   αναδείξει  την   πρωτοπορία,   όπου   και   όποτε   αυτή   έρχεται  να  ανατρέψει  συμβάσεις  και  συστήματα  στον  παγκόσμιο  κινηματογράφο.

Έως 26/11

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Ιερά Οδός 48

Για το πρόγραμμα κάνε κλικ εδώ

 

Oh Fuck Moment

Μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από ένα τραπέζι για 20 κάθε φορά θεατές αρκετά τολμηρούς να παραδεχτούν τα λάθη τους ή για κάποιους που απλώς  θα γελάσουν με τα λάθη των άλλων.  Μια παράσταση που αξίζει να δεις αν κατά λάθος έδωσες σε κάποιον να πιει χλωρίνη, αν κλειδωθήκες έξω από το σπίτι χωρίς ρούχα, αν έστειλες  το email σου στον πλέον ακατάλληλο παραλήπτη, ή αν δεν έχεις κάνει τίποτα από αυτά τα πράγματα.

Να είσαι, όμως, σίγουροι ότι κάποιος τα έχει κάνει, και μπορεί, μια μέρα, αυτός ο κάποιος να είσαι εσύ.  Η περφόρμανς είναι μια σύλληψη των Chris Thorpe και Hannah Jane Walker και έχει κερδίσει το  Fringe First στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2011.

Σκηνοθεσία: Γαβριέλλα Τριανταφυλλίδη

Πάνω από το BIOS

Διάρκεια παραστάσεων έως  21 Δεκεμβρίου

Παραστάσεις: Παρασκευή - Κυριακή

Έναρξη: 20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

 

Το ξενύχτι

Τρείς γυναίκες και δύο άνδρες συναντιούνται σε ένα πάρτι με φόντο τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του΄70. Καθώς εξομολογούνται τις φαντασιώσεις, τους φόβους και τις επιθυμίες τους, οι αναστολές υποχωρούν και οι φαντασιώσεις προβάλλονται στην πραγματικότητα. Νεύρωση, αυτοκαταστροφικές επιθυμίες, βουλιμικές εξάρσεις, σεξουαλικός σουρεαλισμός και ισοπεδωτικός σαρκασμός αναδύονται σε αυτό το επεισοδιακό ξενύχτι. 

Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης

Παίζουν: Αθηνά Αλεξοπούλου, Νίκη Λειβαδάρη, Ερατώ Πίσση, Χρήστος Τανταλάκης, Άρης Τσαμπαλίκας

Beton 7 – Πίδνας 7, Βοτανικός

15, 21, 22 Νοεμβρίου
Ώρα: 21.00 
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ & 5€ Φοιτητικό, Μαθητικό, Ανέργων

 

OldSchool Meeting Graffiti Festival

40 καλλιτέχνες, που έχουν αφήσει ιστορία στους δρόμους, θα ξεκινήσουν να βομβαρδίζουν με χρώμα τους τοίχους από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ μπροστά στα μάτια του πιστού κοινού τους. Αν ανήκεις στα late ‘20s ετοιμάσου να ξαναθυμηθείς τα σχολικά σου χρόνια και να δεις τα graffiti να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου με μουσικές επιλογές της OldSchool εποχής από Bad Kidz. Στην παρέα θα είναι το πολυφωνικό σχήμα HUMAN, καθώς και ο Ars2 για να "γρατζουνίσει" τα βινύλια, όπως το κάναμε παλιά!

16/11

Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα (Εξωτερικός Χώρος), Νέο Φάληρο, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ "Φάληρο"

 

Κυριακάτικο Δεκατιανό

Οι συστάσεις είναι περιττές για την Pasta Flora aka Ιωάννα Χαλμούκη, αφού όλοι γνωρίζουν την γλυκύτατη ζαχαροπλάστισσα με τη ρετρό αισθητική. Αυτό όμως που δεν ξέρουν όλοι είναι ότι από αυτή την Κυριακή (και κάθε Κυριακή) η Pasta Flora και  το Monsieur Barbu σε προσκαλούν για brunch με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές.

16/11

Monsieur Barbu - Οδός Φαλήρου 59, Κουκάκι

Από τις 12.00

 

Για ποτό στη Λόλα

Αν έχεις βαρεθεί το κέντρο, τότε δεν έχεις παρά να μετακίνηθεις προς τα Πετράλωνα - μία από τις πιο αγαπημένες περιοχές της Αθήνας για διασκέδαση παντός καιρού. Προορισμός σου η Λόλα. Αν είναι η πρώτη σου φορά στο δημοφιλές μαγαζί των Πετραλώνων, να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνεις στέκι σου. Η μεγάλη τζαμαρία σού επιτρέπει να βλέπεις την κίνηση έξω, η σχεδόν industrial διακόσμηση αρέσει πολύ και οι τιμές στα ποτά είναι εξαιρετικές. Η μουσική επιλογή κινείται μεταξύ jazz και funk και το μαγαζί προωθεί την παρεϊστικη και χαλαρή διάθεση. Ό,τι ακριβώς θέλεις για την έξοδό σου μέσα στο Σαββατοκύριακο δηλαδή.

Μπαρ Λόλα - Κειριαδών 11, Πετράλωνα