SPIROS & VASILIS: Απόψε το κορίτσι θέλει γαλλική κουζίνα

Ο SPIROS & VASILIS χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα τόσο στο ύφος όσο και στη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα του που έχει ως καταγωγή της την Προβηγκία.
SPIROS & VASILIS: Απόψε το κορίτσι θέλει γαλλική κουζίνα



 

Από τους gentlemen σερβιτόρους μέχρι το προσεγμένο art de la table, ο SPIROS & VASILIS είναι ένα εστιατόριο που μοιάζει να βγήκε από άλλη εποχή. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και το γεγονός ότι πριν από ένα μήνα το μαγαζί γιόρτασε σαράντα χρόνια ζωής.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Για την ιστορία να πούμε ότι το εστιατόριο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 1974 από τα αδέρφια Σπύρος και Βασίλης, σεφ και μετρ αντίστοιχα. Παρά την αποχώρηση του Σπύρου το 1999, το μαγαζί συνέχισε την ανοδική του πορεία για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ως ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά εστιατόρια της γαλλικής κουζίνας. Από το 2010, τη διεύθυνση έχει αναλάβει ο γιος του Βασίλη, Γιώργος, ένας από τους πιο τέλειους ιδιοκτήτες που έχω γνωρίσει.

Πιστεύω ότι κάθε μαγαζί μαρτυρά τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του, και ο SPIROS & VASILIS αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Παρά τους εστέτ θαμώνες, την πολυετή ιστορία και την αναγνώριση που έχει λάβει, είναι ένα εστιατόριο που απέχει μακράν από ελιτίστικες δηθενιές και ανούσια περιτυλίγματα.

Ο SPIROS & VASILIS χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα τόσο στο ύφος όσο και στη γαλλική παραδοσιακή κουζίνα του που έχει ως καταγωγή της την Προβηγκία. Αυτό σημαίνει εξαιρετική Εntrecôte Café de Paris στην αυθεντική της εκτέλεση (τα βασικά συστατικά της οποίας οι ιδιοκτήτες έμαθαν από τον sous chef του ιστορικού Café de Paris της Γενεύης), σπιτικό Pate foie gras,Μπουτάκια Βατράχων αλλά και Σαλιγκάρια Βουργουνδίας. Διατηρώντας τις χαρακτηριστικές αυτές γεύσεις, ο chef Δημήτρης Φύτρος φρόντισε να δώσει μία νότα ανανέωσης στο μενού με προτάσεις όπως Tarte Flambée, Carpaccio fillet de boeuf σε λάδι Τρούφας με φύλα ρόκας και παρμεζάνα και Σολομό σε κρούστα, μαριναρισμένο σε λάιμ και τζίντζερ με sauce Tartare. Το σουφλέ σοκολάτας παραμένει κλασική επιλογή. Μετά από αυτό, κάθε προσπάθεια για σουφλέ μοιάζει λίγη.

#FollowMe tip: Από τις αρχές του 2000, το SPIROS & VASILIS έχει αποκτήσει και το αδερφάκι του στα νότια, το Tartare στην Γλυφάδα.

Info

SPIROS & VASILIS

Λαχητός 5, Κολωνάκι, 210 723 7575

www.spirosvasilis.gr