Αποκριάτικα πάρτι 2016: Πού θα παρτάρεις απόψε λιλιπούτειε καρναβαλιστή;

Εναλλακτικές και mainstream προτάσεις για να μην τα βάψεις μαύρα που ξέμεινες στην Αθήνα.
Αποκριάτικα πάρτι 2016: Πού θα παρτάρεις απόψε λιλιπούτειε καρναβαλιστή;



Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι σαν τα καλοκαιρινά παγωτά των παιδικών σου χρόνων. Πάντα η κολλητή σου έτρωγε πρώτη από σένα. Βλέπεις εσύ είχες εκείνο το θεματάκι με τις αμυγδαλές και την υστερική με την υγιεινή διατροφή, μάνα. Αν και φέτος δεν τα κατάφερες να φύγεις (αυτή τη φορά λόγω κακού αφεντικού ή ακόμα χειρότερα, λόγω κακής παρέας), μη σκας. 

Η Αθήνα φοράει και φέτος τα καρναβαλικά της και οργανώνεις παρτάκια σε όλη την πόλη για τους μελαγχολικούς λιλιπούτειους καρναβαλιστές σαν κι εσένα που έμειναν πίσω.
 
INSOMNIA GRECA - ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
Save the date! Στις 12 το βράδυ, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την πιο εναλλακτική αποκριά της ζωής σου. Ο Κωνσταντίνος Ντέλλας και η δημιουργική ομάδα του BOUΛOUKI PROJECT (Ανδρέας Σκούρτης, Κωνσταντίνα Μαρδίκη και Νεφέλη Σωτηράκη) επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με το δεύτερο μέρος της τριλογίας "Insomnia Greca", την "Αγρυπνία της Αποκριάς".

Σε συνέχεια της "Αγρυπνίας των Χριστουγέννων", ο Ντέλλας προσεγγίζει εκ νέου την έννοια του "ξένου" δημιουργώντας μαζί με φίλους καλλιτέχνες και με αφετηρία το πρόσωπο του Διονύσου ως "θεού ξένου" και των μορφών του στο πέρασμα του χριστιανισμού, μια βιωματική μεταμεσονύκτια περιήγηση στους υπόγειους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Το "ταξίδι" θα διαρκέσει ως τις 04:00.

CLUB DECADENCE: THANK YOU ATHENS!
Τα αποκριάτικα πάρτυ του Decadence ήταν πολύ μπροστά, αφού πολλές φορές άρχιζαν τα Χριστούγεννα. 

Η θεματική τους- με τον Εlvis Presley να συναντά την Κοκκινοσκουφίτσα (live) ή τα περίφημα Tsoula Night- Γίνε τσούλα για ένα βράδυ- συγκρουόταν με τον καθωσπρεπισμό, όπως είναι ο σκοπός κάθε ...τίμιου καρναβαλιού. 

Αυτή τη φορά στο φιλόξενο χώρο του Booze Cooperativa σε ένα κτίριο του 1860 με ένα χορό μεταμφιεσμένων θα δωθεί απάντηση στο ερώτημα "τι είναι η ζωή", "τι σου είναι ο άνθρωπος." κ.λ.π. 

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Ώρα: 21:15

CARNIVAL PARTY ΣΤΟ GAZARTE
Χορός μέχρι τελικής πτώσης με τους Gadjo Dilo στο Theater Stage και τους Wedding Singers και DJ's στο Roof Stage. Μουσικές από όλες τις δεκαετίες, ήχοι swing, rock'n'roll, '80s και '90s dance επιτυχίες δημιουργούν το ιδανικό soundtrack για το μεγαλύτερο μασκέ party της χρονιάς!

Από τις 22:00!

THE BOLSHOI BALLET LIVE: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Συνεχίζεται και την Κυριακή της Αποκριάς, η εξαιρετική σειρά προβολών που ενθουσίασε τους φίλους του χορού: τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι, σε αναμετάδοση από τη Μόσχα. 

Χορογραφία, Λιμπρέτο: Γιούρι Γκριγκορόβιτς
Μουσική: Άραμ Χατσατουριάν

Στο ρόλο του θρυλικού μονομάχου, ο πρώτος χορευτής των Μπολσόι – και κορυφαίος στον κόσμο – Μιχαήλ Λομπούχιν. Η μεγάλη ντίβα Σβετλάνα Ζαχάροβα ερμηνεύει το ρόλο της Αίγινας. Μαζί τους, ο Βλαντισλάβ Λαντράτοφ (Κράσσος), η Άννα Νικούλινα (Φρυγία) και το Cors de ballet των Μπολσόι.
Ώρα: 17:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Διάρκεια: 2 ώρες και 50 λεπτά (με διάλειμμα). Προς Θεού, μην πας μασκαρεμένη.

Επίσης παίζουν παρτάκια σε κάθε γωνιά, κάθε γειτονιάς. Ακόμα και μέχρι την πλατεία κοντά στο σπίτι σου να πας όλο και κάποιον μασκαρα θα βρεις!

Και για να μπαίνεις σε κλίμα:

Δεν ξέρεις τι να ντυθείς; Πάρε ιδέες εδώ.