Mr. Peacock: Εκεί που θα φας τις πιο τέλειες τηγανίτες και θα πιεις βαρελίσιο cocktail

Σε ένα από τα καλύτερα all day bar του Χαλανδρίου
Mr. Peacock: Εκεί που θα φας τις πιο τέλειες τηγανίτες και θα πιεις βαρελίσιο cocktail



Κατηφορίζοντας τον πεζόδρομο της οδού Κατσουλιέρη στο Χαλάνδρι θα δεις λαό να μπαινοβγαίνει σε μια στοά από αυτές που δεν παρατηρείς την ύπαρξή τους. Εκτός κι αν έχεις ακούσει τον μύθο του Κυρίου Παγονιού που σερβίρει cocktails από βαρέλι και φημισμένα pancakes. 
Aν έπρεπε να διαλέξεις μία μόνο λέξη για να το περιγράψεις αυτή θα ήταν η λέξη «ατμόσφαιρα». Η ταπετσαρία του τοίχου, το βελούδινο σαλονάκι μπαίνοντας εξ αριστερών (ευχήσου να το βρεις άδειο, γιατί είναι η πιο cozy γωνιά του μαγαζιού), τα ανόμοια φωτιστικά πάνω από την μπάρα, η πολυκοσμία, οι ωραίες φατσούλες που εργάζονται εκεί και ο Manneken Pis (ο «μικρός που κατουράει» στην τοπική διάλεκτο των Βέλγων) έξω από τις τουαλέτες, δικαιολογούν τον τίτλο του hot spot που του απένειμαν. 

Το στόρι του Κυρίου Παγονιού

Τα δύο αδέρφια του The Dalliance House, Γιάννης και Λευτέρης, παρέα με τον Ιάκωβο και τον βραβευμένο mixologist Χάρη, άνοιξαν τον περασμένο Μάιο ένα μαγαζί που έγινε αμέσως το talk of the town. Έγινε λόγος πως οι βόρειοι κατέβηκαν πιο κάτω και οι νότιοι ταξίδεψαν προς τα πάνω για να δουν τι στο καλό κρύβεται σε αυτή τη στοά και έχει γίνει τέτοιος ντόρος. Η απάντηση είναι ένα all day bar (στο στιλ του Dalliance) που σερβίρει από τις 10 το πρωί καφέ, χυμούς (δοκίμασε τη λεμονάδα του), τσάι και πρωινό και συνεχίζει έως αργά το βράδυ με cocktails με... πατέντες.   
Γιατί τόσος κόσμος;

Γκουγκλάροντας το Μr. Peacock το πρώτο που θα εμφανιστεί είναι το Μr. Peacock pancakes. Γιατί ναι, πολλοί τις δοκίμασαν, ακόμη περισσότεροι τις έκαναν γνωστές και μερικές χιλιάδες τις αναζήτησαν για να δουν αν τελικά αυτό το μαγαζί έχει το «μέλι». Ή τη σοκολάτα καλύτερα. Και την έχει. Αναζήτησε εξάλλου καθημερινά, από τις 10 το πρωί, το brunch του (δώσε την ευκαιρία σου στην μπαγκέτα με το προσούτο ή στην ομελέτα λαχανικών). Δοκίμασε και θα μπεις κι εσύ στον πειρασμό να αφήσεις ένα εγκωμιαστικό σχόλιο στα social media.  

Το μεσημέρι μπορείς να συνεχίσεις με κλάσικ street food, επιλέγοντας ένα χορταστικό και value for money burger (με διπλό μπιφτέκι παρακαλώ) ή pizza (ελαφριά και σε κρατάει). Όλα φτιαγμένα με αγάπη, φθάνουν στο άνετο τραπέζι σου από το προσωπικό που παραμένει στο ύψος του παρά την «εμπόλεμη» κατάσταση (ειδικά του Σαββατοκύριακου).

Αν πας βράδυ, ειδικά Παρασκευές και Σάββατα, απαιτεί υπομονή,  γιατί δύσκολα θα βρεις να κάτσεις και δύσκολα θα κάνεις και κράτηση. Αν καταφέρεις να εξασφαλίσεις μια θεσούλα στη ζεστή ξύλινη μπάρα του, το βαρελίσιο Draft me Up (όντως το φτιάχνουν οι ίδιοι και το «αποθηκεύουν» σε βαρέλι αντίστοιχο μπίρας) ή το βραβευμένο σε δύο διαγωνισμούς Clandestino θα σου κλείσουν το μάτι, ακούγοντας από funk και soul μέχρι rock και mainstream μουσικές (εξαρτάται από τον DJ και την όρεξη του κόσμου).  

Τα συν 
Σούπερ εσωτερικός και εξωτερικός χώρος, τίμιο service και προσεγμένα προϊόντα. Αν είσαι της λεπτομέρειας, θα γουστάρεις πολύ και το λογότυπο.

Τα πλην 
Πολύς κόσμος και όχι συγκεκριμένος (θα δεις από κλαρινογαμπρό  μέχρι hipster κι από κορίτσια με αμφίεση «βράδυ στα μπουζούκια» μέχρι ψαγμένες των υπόγειων bar του κέντρου).

Info 
Kατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6800390

ΠΗΓΗ: Περιοδικό DownTown

Έχεις 8 καλούς λόγους να μπεις τώρα στο μετρό και να κατέβεις Ψυρρή! Δες εδώ γιατί!