Φαίη, και ποιος δεν είναι φαν του θερινού σινεμά;

Οι κινηματογράφοι που πρέπει να πας σήμερα.
Φαίη, και ποιος δεν είναι φαν του θερινού σινεμά;



«Αγαπώ τα καλοκαίρια, το θερινό σινεμά και τα burger! Φιλί!» έγραψε η Φαίη Σκορδά στο Instagram της και ανέβασε μια φωτογραφία με ένα λαχταριστό burger στο χέρι και την οθόνη του κινηματογράφου μπροστά της. Και αναρωτιόμαστε: Και ποιος δεν λατρεύει όλα τα παραπάνω; Οι υπαίθριοι κινηματογράφοι είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτής της ζωής και η Φαίη μας έδωσε μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε εδώ στο FollowMe για τα θερινά σινεμά της καρδιάς μας, μιας και ήδη η Βάλια έγραψε για τα θερινά σινεμά στην καρδιά της Αθήνας. Ιδού τα αποτελέσματα. 

Αθηνά Piscines Ideales - Χαλάνδρι

Ελένα Χριστοδουλου: Ίσως είναι η πιο χαριτωμένη ταράτσα που έχω πάει ποτέ μου. Έχει τραπεζάκια, φαναράκια και καναπέδες και θα έλεγες ότι είναι σωστό roof garden. Πήγαινε τις Δευτέρες που συμφέρει. Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. 

Mariel – Πόρτο Ράφτη 

Γιάννα Κορρέ: Δεν θα μπορούσα παρά να διαλέξω το Mariel στο Πόρτο Ράφτη, όπου έχω ζήσει τς πιο ξέγνοιαστες στιγμές σαν έφηβη. Το σινεμά δεν έχει εκσυγχρονιστεί, είναι ακόμα classic και εκεί ακριβώς βρίσκεται η γοητεία του. Είναι σχεδόν vintage.

Μπομπονιέρα - Κηφισιά

Τόνια Παπαμιχαλοπολου: Ιστορικό σινεμά η «Μπομπονιέρα» δεν μπορείς να πεις. Ήταν ο δεύτερος θερινός κινηματογράφος που άνοιξε μετά την Αίγλη αφού χρονολογείται το 1918. Ένα δέος το νιώθεις πηγαίνοντας. Στα αρνητικά; Τα 8 ευρώ...

Άνεσις - Αμπελόκηποι

Βάλια Ζιαμπάρα: Πες μου, έχεις δει άλλο κινηματογράφο με ξύλινες σεζ λονγκ; Άσε που το Άνεσις των Αμπελοκήπων είναι το πρώτο θερινό που είχα πάει ποτέ στη ζωή μου. Είχα δει τον Τιτανικό με τη θεία μου την Αριστούλα και τη μαμά μου. Συγκινητικές στιγμές. 

Ster Cinemas – Ίλιον

Δημήτρης Δρίζος: Σκέψου. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των θερινών κινηματογράφων; Ο ήχος. Συνήθως την ώρα που βλέπεις ταινία ακούς παιδάκια να τσιρίζουν στη διπλανή πλατεία, σκουπιδιάρικα να κάνουν τη δουλειά τους, τη μουσική από το διπλανό μπαράκι. Ε αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν στα Ster Cinemas του Ίλιον γιατί το θερινό του είναι στη μέση του πουθενά και μπορείς να απολαύσεις την ταινία. 

Μίμης Φωτόπουλος – Μαρούσι

Νάνσυ Φαφούτη: Σίγουρα θα έλεγα το θερινό «Μίμης Φωτόπουλος» για πρακτικούς λόγους. Είναι από τα λίγα σινεμά (μη σου πω το μοναδικό) που έχουν ταινίες πρώτης προβολής και γενική είσοδο στα 5 ευρώ. Εκτός αυτού, σε αυτή την αυλίτσα στο Μαρούσι μπορείς να φας και το ζουμερό σουβλάκι σου. Κάθε φορά που πάω νιώθω λες και είμαι σε πανηγύρι με τόση τσίκνα. Μαγεία.

 Διάλεξε και πάρε

Μαρία Μωραίτη: Το σινέ Θησείο για τη θέα, τη θεϊκή βυσσινάδα και τα κλασικά έργα που παίζει! Είναι καλύτερα να πας σε ρομαντικό ραντεβού, με την κολλητή σου όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις και ολομόναχη για βόλτα και στη συνέχεια περίπατο και περισυλλογή με θέα τα αρχαία μάρμαρα. Εκεί, νιώθεις πόσο απειροελάχιστος είσαι και ότι τελικά σημασία έχει ο έρωτας, η τέχνη και τα μικροπράγματα στη ζωή! #atherapeuta_romantiki
Το Σινε Ψυρρή γιατί είναι ο τέλειος συνδυασμός έξω και μέσα. Δηλαδή βλέπεις αγαπημένες παλιές ταινίες και το μπαρ του έχει τα πάντα: από ποτά και κοκτέηλ μέχρι φαγητό. Είναι σαν να λέμε έξοδος για ποτό και fingerfood με ταινία μαζί σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στο κέντρο της πόλης, αφού μετά από εκεί πας παντού!
H Ριβιέρα για τα γιασεμιά της! Είναι γεμάτη μυρωδιές, λουλούδια και χρώμα! Ναι, το σινεμά μπορεί να μην μπορεί να μεταφέρει μυρωδιές ακόμα, αλλά εκεί ο χώρος με τα αρώματα σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση. Πιο κοντά στο ιδεαλισμό της κάθε ταινίας!
Επίσης, αξίζουν τα σινέ Αρκαδία και Όαση στο Παγκράτι. Σούπερ ντούπερ must! Επίσης, το σινέ Paris! To Ρια στη Βάρκιζα! Ζέφυρος στα Πετράλωνα και Αμύντας στον Υμηττό!
Ναι, είμαι ερωτευμένη με το θερινό! Ποτέ δεν βλέπω ταινίες το χειμώνα. Μοιάζει τόσο μοναχική σαν διαδικασία ακόμα κι αν είσαι με όλους εκείνους που αγαπάς.

Δες ΕΔΩ για ποιο λόγο η Φαίη Σκορδά παντρεύτηκε τον Λιάγκα.