Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Ενώ σε μια άλλη ταράτσα του κέντρου, θα εμφανιστεί η Μαριέττα Φαφούτη με την μπάντα της.
Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών



Στην ταράτσα της Στέγης θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις για 2 ημέρες το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ, ενώ στο Κτίριο Η της Πειραιώς, ένας νοτιοαφρικανικός θίασος θα παρουσιάσει μια ιδίαιτερη παράσταση για το αθηναϊκό κοινό. Αν θες βέβαια ένα βράδυ "Μαριέττας", πέρνα μια βόλτα από το Gazarte.

Εκδήλωση: Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ/ New Generation 2| Ταράτσα Της Στέγης Γραμμάτων Και Τεχνών
Γιατί να πας: Γιατί θα παρακολουθήσεις όλα τα νέα ονόματα της ελληνικής τζαζ σκηνής. Επαγγελματίες στο είδος τους με "ε" κεφαλαίο.

"Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής δεν έρχεται για να διεκδικήσει κάποια θέση σε αυτήν, αλλά βρίσκεται ήδη εδώ. Δυναμική, τολμηρή, με φαντασία, δεξιοτεχνία και αξιοσημείωτη συνθετική ικανότητα, η γενιά των «από 20 και κάτι μέχρι 30 και κάτι» αφήνει πίσω της την εσωστρέφεια, διερευνά με θάρρος δύσβατους δρόμους και προτείνει ενδιαφέρουσες δισκογραφικές δουλειές και συναυλίες που επικυρώνουν τη δυναμική της. 

Τα σχήματα που θα παίξουν είναι έξι και μοιράζονται σε 3 ημέρες.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015:
Thodoris Kotsifas Quartet και Michalis Katachanas Trio

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Markos Chaidemenos Trio και Je Swing

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015
Konstantinos Stouraitis Quartet και Vakirtzoglou / Kleijn Duo

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 15€ (με ένα ποτό)

Θέατρο: Βaxter Theatre Center "Mies Julie" | Κτίριο Η - Πειραιώς 260
Γιατί να πας: Ένας νοτιοαφρικανικός θίασος. Μια ενδιαφέρουσα παράσταση. Ένα πολύκροτο έργο του 1888. Όλα αυτά επί σκηνής.

"Το Φεστιβάλ Αθηνών συστήνει έναν ξεχωριστό νοτιοαφρικανικό θίασο με μιαν άκρως ενδιαφέρουσα παράσταση. Το έργο του Στρίντμπεργκ (1888) φέρνει επί σκηνής, σαν σε τελετουργικό αλληλοσπαραγμό, την αβυσσαλέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κοινωνικές τάξεις, δύο φύλα, δύο ψυχισμούς. 

Στην παγανιστική ευφορία μιας νύχτας μεσοκαλόκαιρου ο υπηρέτης οδηγεί την κόρη του κόμη στη συντριβή, "με την ωμότητα του σκλάβου και την κρύα καρδιά του κυρίαρχου". Μέσα από ποια βιώματα, μνήμες, εικόνες και συναισθήματα η σκηνοθεσία θα προσεγγίσει το αδυσώπητο παιχνίδι θύτη και θύματος, εξουσίας και σαγήνης ανάμεσα στη λευκή Τζούλια και τον μαύρο Ζαν;".

Βασισμένο στη Δεσποινίδα Τζούλια του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 5-25€

Πειραιώς 260 και Πολυκράτους |210 9282900

Μουσική: Let The Sun Shine! Μαριέττα Φαφούτη | Gazarte
Γιατί να πας: Μαριέττα Φαφούτη και Angelika Dusk στην ταράτσα του Gazarte. Να πούμε κι άλλα;

Η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της κάνουν ποδαρικό στην καταπράσινη ταράτσα του Gazarte, εγκαινιάζοντας τα live sessions που θα λάβουν μέρος αυτό το καλοκαίρι! 

Μετά τα sold out της στην κεντρική σκηνή, το χρυσό κορίτσι της ποπ ανεβαίνει μέχρι την ταράτσα του Gazarte την Πέμπτη, 11 Ιουνίου, για να τραγουδήσει για την αγάπη, τη χαρά και το φως του καλοκαιριού!

Ένα live κάτω από τ’ αστέρια, γεμάτο από αισιοδοξία, ενθουσιασμό, συγκίνηση και χορό.

Εκρηκτική ποπ, ηλιόλουστες μελωδίες, φλογερές disco, soul και r’n’b στιγμές, μεθυστικοί ρυθμοί και ένα ρεπερτόριο γεμάτο από τραγούδια της Μαριέττας που έχουν κατακλύσει τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση, αλλά και ανατρεπτικές διασκευές".

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 7€

Βουτάδων 32-34, Γκάζι |210 3460347

Έκθεση: Richard Phillips | Gagosian Gallery
Γιατί να πας: Οι πίνακες του Phillips είναι στην πλειοψηφία τους, εμπνευσμένοι από τις περίπλοκες ανθρώπινες εμμονές περί σεξουαλικότητας, πολιτικής, εξουσίας και θανάτου. Ιδιαίτερα έργα ενός ιδιαίτερου καλλιτέχνη.

"Tην καινούργια του δουλειά ο Phillips απομακρύνεται από τον φωτορεαλισμό των τελευταίων χρόνων και επιλέγει να δουλέψει με πορτρέτα διάσημων προσώπων, ρετρό φωτογραφίες από εικονογραφημένα βιβλία, λογότυπα και μοτίβα της Pop Art για να δημιουργήσει μια πολύχρωμη παλέτα από εικόνες.

Το υποκείμενο του έργου του παύει να πρωταγωνιστεί, καθώς τα εκκεντρικά στοιχεία που χρησιμοποιεί ο Phillips για την αναπαράσταση δίνουν έμφαση στη σύνθεση της φόρμας, στο χρώμα και στην υποκειμενική οπτική. Ψυχεδελικά μοτίβα, όλα ζωγραφισμένα με λάδι και κερί, επισκιάζουν τα χαρακτηριστικά των οικείων προσώπων και εικόνων. 

Στους πίνακες επικρατούν έντονα μοτίβα που τραβούν την προσοχή και αποπροσανατολίζουν. Οι εικόνες από βιβλία ψυχολογίας και περιοδικά με θέμα τις διάφορες θρησκείες γίνονται έντονα αφαιρετικές. Η επανάληψη που σχεδόν υπνωτίζει αντιπαρατίθεται με παραστατικά στοιχεία στο θέμα πολύπτυχων έργων".

Ώρα εγκαινίων: 19:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Μέρλιν 3, Αθήνα | 210 3640215