Οι ταινίες που θα δούμε σήμερα 28/5 στο σινεμά

Επιστρέφουν στο "πανί" οι George Clooney, Reese Witherspoon, Sofia Vergara και Ewan McGregor.
Οι ταινίες που θα δούμε σήμερα 28/5 στο σινεμά



Θρίλερ, περιπέτειες, κωμωδίες, ρομαντικές κομεντί, μυστηρίου και σινεφίλ, ο κινηματογραφικός "μπαξές" περιλαμβάνει όλα τα καλούδια.

Η Χώρα Του Αύριο
Γιατί να τη δεις: Για την επιστροφή του George.

Υπόθεση: "Η μοίρα φέρνει κοντά μια έξυπνη, αισιόδοξη έφηβη με έντονες επιστημονικές αναζητήσεις με ένα πρώην παιδί θαύμα και νυν απογοητευμένο, γκριζομάλλη εφευρέτη. Οι δυο τους θα αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή, καθώς θα αποκαλύψουν τα μυστικά ενός αινιγματικού χωροχρόνου που ανήκει στη συλλογική μνήμη και ονομάζεται Tomorrowland".

Του Μπραντ Μπερντ

Παίζουν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Χιου Λόρι, Κάθριν Χαν, κ.ά.

Καυτή Καταδίωξη
Γιατί να τη δεις: Για την "αμερικανιά" της.

Υπόθεση: "Στην καλοκαιρινή κωμωδία «Καυτή Καταδίωξη» μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός προσπαθεί να προστατεύσει την σέξι και πληθωρική χήρα ενός βαρόνου ναρκωτικών, καθώς διασχίζουν το Τέξας, καταδιωκόμενες από διεφθαρμένους μπάτσους και επικίνδυνους εγκληματίες".

Της Αν Φλέτσερ.

Παίζουν οι Ρις Γουίδερσπουν και Σοφία Βεργκάρα.

Ο Νόμος των Όπλων
Γιατί να τη δεις: Γιατί θα δεις μια ταινία έντονη, έξυπνη και καλοστημένη. Και είχες και καιρό να δεις μαι τέτοια περιπέτεια.

Υπόθεση: "Ο 19χρονος Τζέι Αρ φτάνει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα νευρικός και ευάλωτος. Ο Μπρένταν θα τον πάρει υπό την προστασία του- ο πιο επικίνδυνος ίσως άντρας στην Αυστραλία, και θα τον αναγκάσει να βοηθήσει εκείνον και τη συμμορία του να σχεδιάσουν την απόδραση τους. Ο Τζέι Αρ τυφλωμένος από την υπόσχεση για αμύθητο χρυσό που του δίνουν, τους βοηθά, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθώς οι εντάσεις ανεβαίνουν, ο νεαρός άντρας αρχίζει να αναρωτιέται αν μπορεί να εμπιστευτεί τον προστάτη του".

Του Τζούλιους Έιβερι, με τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ

 

Θέλεις ή Δεν θέλεις
Γιατί να τη δεις: Γιατί οι ευρωπαϊκές κωμωδίες είναι όντως αστείες!

Υπόθεση: "Ο Λαμπέρ είναι εθισμένος – στο σεξ. Λόγω του εθισμού αυτού, έχασε κάποτε τη δουλειά του ως πιλότος, αλλά τώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης και την νέα του δουλειά ως σύμβουλος γάμου. Η Ζουντίτ είναι μια νυμφομανής που λατρεύει να ρίχνει άντρες στο κρεβάτι και ειδικά αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται επαγγελματικά.

Όταν κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Λαμπέρ, η έλξη μεταξύ τους είναι άμεση και αμοιβαία. Όσο όμως εκείνη προσπαθεί να τον γοητεύσει, τόσο εκείνος προσπαθεί να «κρατηθεί» και να χτίσει μια υγιή σχέση μαζί της, η οποία θα δεν θα βασίζεται μόνο στο σεξ. Κάθε μέρα, όμως, ο στόχος του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος αφού πασχίζει να αμύνεται ενάντια στις συνεχείς ερωτικές της επιθέσεις στην απολαυστική, δροσερή κωμωδία της Τόνι Μάρσαλ".

Του Τόνι Μαρσαλ με τους Σοφί Μαρσό και Πατρικ Μπρουέλ.

 

Το Πνεύμα του Κακού
Γιατί να τη δεις: Εγώ που φοβάμαι δεν θα τη δω. Ειδικά σε 3D.

Yπόθεση: "Το «Poltergeist» («Το Πνεύμα του Κακού») αναβιώνει για να τρομοκρατήσει ακόμη μία οικογένεια, της οποίας το σπίτι στοιχειώνεται από σατανικές υπερφυσικές δυνάμεις. Όταν οι επιθέσεις των ανατριχιαστικών αυτών δυνάμεων ενταθούν και η μικρή κόρης της οικογένειας καταλήξει όμηρός τους, η οικογένεια πρέπει να ενωθεί για να την σώσει πριν εξαφανιστεί για πάντα".

Του Γκιλ Κεναν

 

Μανταρίνια
Γιατί να τη δεις: Για την ανθρωπιά της. Και την υπόθεσή της που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Υπόθεση: "Η ίστορια ένος Εσθονόυ καλλιεργητή μανταρινίων, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαρειά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω απο την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν".

Του Ζάζα Ουρουσάντζε

 

Αποχαιρετισμός Στη Γλώσσα
Γιατί να τη δεις: Για την ευφυία της.

Υπόθεση: "Μια παντρεμένη γυναίκα γνωρίζει έναν ανύπαντρο άνδρα. Ερωτεύονται, μαλώνουν, τα χέρια πληγώνουν τη σάρκα. Ένα αδέσποτο σκυλί διασχίζει τη χώρα. Οι εποχές περνούν. Μια δεύτερη ταινία ξεκινά, ίδια με την πρώτη, κι όμως όχι. Οι άνθρωποι μιλούν για την πτώση του δολαρίου, την αλήθεια που κρύβεται στα μαθηματικά και το θάνατο ενός κοκκινολαίμη".

Του Ζαν-Λικ Γκοντάρ