Συναυλία με μια βαλίτσα στο χέρι - Σου έχει τύχει;

Και πώς οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος κάνουν μια βόλτα στο φεγγάρι, λίγο πριν… πετάξουν.
Συναυλία με μια βαλίτσα στο χέρι - Σου έχει τύχει;



Σε κάθε ταξίδι που κάνουμε, αυτό που πάντα μας αγχώνει είναι μήπως κάτι πάει στραβά και χάσουμε το αεροπλάνο, το πλοίο, το κτελ, το τρένο κτλ. κτλ. Γι αυτό και αν έχουμε έστω και μία μικρή αίσθηση συνέπειας καταφτάνουμε πολύ νωρίτερα απ’ όσο θα έπρεπε. Αυτό βέβαια έχει συνήθως ως αποτέλεσμα να τριγυρνάμε σαν τις άδικες κατάρες στο αεροδρόμιο ή το σταθμό προσπαθώντας να σκοτώσουμε το χρόνο μας.

Κάποιοι, όμως, εμπνευσμένοι άνθρωποι είχαν την ιδέα να μετατρέψουν αυτό τον κενό χρόνο αναμονής σε μία μοναδική πολιτιστική εμπειρία. Το ελculture σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, λοιπόν, σκέφτηκε να στήσει ένα stage στους διαδρόμους του αεροδρομίου και να «προσγειώσει» αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο στους επιβάτες ένα εξαιρετικό πολιτιστικό θέαμα.  

Το project έχει τον τίτλο «Fly me to the Moon» και δεν είναι κάτι καινούργιο. Συναυλίες, performances, happenings και διαδραστικοί διαγωνισμοί πραγματοποιούνται από τον Μάιο του 2013, μια φορά το μήνα. Ήδη φέτος έχουν γίνει συναυλίες με τους Imam Baildi, την  Athens State Orchestra, τους Penny and the Swinging Cats,  τους Gadjo Dilo και την Μαριέττα Φαφούτη.

Όσο για τις αντιδράσεις, προφανώς και είναι μόνο θετικές. Ο κόσμος και ιδιαίτερα οι τουρίστες ξαφνιάζονται, κάποιοι χορεύουν διακριτικά κι ας βιάζονται, βγάζουν φωτογραφίες και...πετάνε από χαρά για τη μικρή έκπληξη που συνάντησαν στο δρόμο τους. Στη χειρότερη περίπτωση, κοντοστέκονται, χαμογελούν και συνεχίζουν την πορεία τους.  

Αν σχεδιάζεις κάποιο ταξίδι τους επόμενους μήνες, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα παρακάτω προγραμματισμένα events:

14 Νοεμβρίου: Girls in Tuxedos
24 και 31 Δεκεμβρίου: Christmas Events
16 Ιανουαρίου: Swing with me @ Fly
14 Φεβρουαρίου: Milonga
20 Μαρτίου: Wedding Singers
24 Απριλίου: Penny and the Swinging Cats
8 Μαΐου: Greek National Opera