Σήμερα 21/5 στους κινηματογράφους: Επιστρέφει ο Αl Pacino

Kαι ο Βenicio Del Toro στο ρόλο του Escobar.
Σήμερα 21/5 στους κινηματογράφους: Επιστρέφει ο Αl Pacino



Δράματα, κωμωδίες και χολιγουντιανά comeback που τα περιμέναμε καιρό, από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Χαμένος Παράδεισος
Γιατί να τη δεις: Γιατί πρωταγωνιστεί ο τοτανομέγιστος Μπενίσιο και γιατί το στόρι αφορά τον (εμμέσως) τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Υπόθεση: "Ο Νικ (Τζος Χάτσερσον, «The Hunger Games») φτάνει στην Κολομβία όπου ζει ο αδερφός του, έτοιμος να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλα όσα έχει να προσφέρει η, εξωτική στα μάτια του, χώρα. Με φόντο το ειδυλλιακό τοπίο, τις μπλε λίμνες και τις λευκές παραλίες, ερωτεύεται βαθιά την πανέμορφη Μαρία και η ζωή του μοιάζει ιδανική, ώσπου συναντά τον θείο της – τον θρυλικό έμπορο ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ (Μπενίσιο Ντελ Τόρο, «Traffic» - βραβείο Όσκαρ).

Σιγά-σιγά, ο Νικ θα μπει όλο και πιο βαθιά στην τεράστια εγκληματική οργάνωση του Εσκομπάρ, η δεσποτική αλλά και χαρισματική προσωπικότητα του οποίου ελέγχει τους γύρω του. Θα μπορέσει να ξεφύγει από τα δίχτυα του καρτέλ όταν πια η κατάσταση εκτροχιαστεί;"

Σκηνοθετεί ο Αντρεα Ντι Στεφανο και παίζουν οι Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζος Χάτσερσον, Κάρλος Μπαρδέμ και Μπρέιντι Κορμπε.

Ταπείνωση
Γιατί να τη δεις: Γιατί επιτέλους ο Αλ Πατσίνο παίζει σε μια ταινία που μοιάζει να μην είναι αρπαχτή.

Υπόθεση: Ο Αλ Πατσίνο είναι ο Σάιμον, ένας μεγάλος πρωταγωνιστής του Broadway. Όλα δείχνουν ότι η θέληση του για ζωή αλλά και το ταλέντο του τον έχουν εγκαταλείψει από καιρό. Με μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας και τη διάθεση στο πατωμα, όλα μοιάζουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.  Μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει μια όμορφη και κατά πολύ νεότερη του κοπέλα, με την οποία θα βρεθούν στο κρεβάτι. Παρ' ότι είναι λεσβία.

Σκηνοθετεί ο Μπάρι Λέβινσον και παίζουν οι Αλ Πατσίνο, Γρέτα Γκέργουικ, Κίρα Σέντσγουικ, Νταιάν Γουίστ, Τσαρλς Γκρόντιν και Νταν Χεντάγια.

Η Συνταγή Της Πωλέτ
Γιατί να τη δεις: Γιατί θα σπάσεις πολλή πλάκα με την έξαλλη γιαγιά Πωλέτ.

Υπόθεση: "Η γιαγιά Πωλέτ από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Εκτός από τη μοναξιά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς. Όμως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή! Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης.

Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της. Ξεκινάει μία διαφορετική «καριέρα» που, χάρη στη μυστική της «συνταγή», θα της φέρνει χρήμα και επιτυχία, αλλά θα την μπλέξει παράλληλα σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες".

Σκηνοθετεί ο Ζερόμ Ενρικο και παίζουν οι Καρμεν Μαουρα, Ντομινίκ Λαβανάν, Φρανσουάζ Μπερτέν κ.ά.

Chic! 
Γιατί να τη δεις: Γιατί μπορούσες να φανταστείς. 

Υπόθεση: Η Ελέν εργάζεται σε έναν Οίκο Μόδας. Όταν η βασική σχεδιάστρια, η διάσημη Αλίσια Ρικόσι , χάνει την έμπνευση της, η Ελέν πρέπει να βρει μια γρήγορη λύση για να μην χάσει την δουλειά της και την βρίσκει στο πρόσωπο ενός κηπουρού". 

Με τη Φανί Αρντάν.