Beton 7: Ξεκινάει η νέα ομαδική έκθεση με τίτλο Blasted

Kαι θεατράκι και live για τη συνέχεια.
Beton 7: Ξεκινάει η νέα ομαδική έκθεση με τίτλο Blasted



Τρίτη σήμερα και στην Αθήνα εγκαινιάζεται νέα έκθεση, στο Θέατρο Βικτώρια ξεκίνησε από χθες νέα παράσταση, ενώ στην Τεχνόπολη γιορτάζουν τη... Βικιπαίδεια.

Εκδήλωση: Γιορτή Βικιπαίδειας | Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Γιατί να πας: Γιατί θα δεις πως λειτουργεί η Βικιπαίδεια τόσο από τη μεριά των αναγνωστών όσο και των συγγραφέων της.

Πρόκειται για μια ολοήμερη εορταστική εκδήλωση για τη Βικιπαίδεια που περιλαμβάνει παρουσιάσεις δράσεων, κεντρική διάλεξη, εργαστήριο υπολογιστών και εκθετήριο.

Ώρες: 10:00- 20:30

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Έκθεση:  "BLASTED" |Beton7
Γιατί να πας: Γιατί μια πλειάδα εικαστικών συνεργάζεται με φωτογραφικά ή ζωγραφικά έργα, δημιούργώντας μια εγκατάσταση- μανιφέστο για την ανάγκη για αλλαγή.

"Το "Blasted" περισσότερο ευελπιστεί να είναι μια δημόσια διακήρυξη - μια καλλιτεχνική παρέμβαση που υποδεικνύει το επείγον μιας αλλαγής. Τα έργα που περιλαμβάνονται έχουν μια ριζωματική ταυτότητα. Παρατίθενται σε μια εγκατάσταση που δεν έχει συγκεκριμένο σημείο εισόδου ή εξόδου. Αναπτύσσεται μέσα στο χώρο, υπογραμμίζοντας την ακριβή πρόθεση να καθοριστεί μια ιεραρχική δομή.

Συστήνεται με έναν ρευστό τρόπο, κάνοντας χρήση μια σύνθετης πολλαπλότητας η οποία διεκδικεί, όπως στα γραπτά του Glissant, το δικαίωμα της αδιαφάνειας, αποποιούμενη την ιδέα μιας "Κυρίαρχης Τάξης" και της προκαθορισμένης εκβιασμένης ομοιομορφίας της".

Ώρα εγκαινίων: 18:00

Είσοδος: Free

Δες το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Πύδνας 7, Βοτανικός |210 7512625

Θέατρο: "Home" | Θέατρο Βικτώρια
Γιατί να πας: Για το γνήσιο βρετανικό της χιούμορ, όπως το συνέλαβε και το εξέφρασε ο David Storey.

Υπόθεση: ""Ηοme" δεν είναι παρά ένα σύμβολο. Είναι η εστία, η οικογένεια, το ίδρυμα, αλλά και η πατρίδα. Το έργο, μια κωμωδία με μπεκετικούς απόηχους, παρακολουθεί μια συνηθισμένη μέρα μιας ιδιότυπης ομάδας ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν με απόλυτη ασφάλεια, στο δικό τους "Home", στο δικό τους σπιτικό.

Οι ήρωες του έργου έχουν χαρακτηριστικά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ίσως και της δικής μας οικογένειάς. Οι συχνές αναφορές στην πατρίδα, μια μικρή χώρα με ένδοξο παρελθόν και οδυνηρά αβέβαιο μέλλον, αποκαλύπτει ένα έθνος σε κρίση, κάνοντας το έργο ακόμη πιο οικείο στη δική μας πραγματικότητα".

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος:5-10€

Μαγνησίας 5 (Γ’ Σεπτεμβρίου 119), Πλ. Βικτωρίας |210 8233125

 

Μουσική: Moka Band Live | Faust
Γιατί να πας: Γιατί αν τους έχεις ξαναδεί, ξέρεις πόσο ξεσηκωτικοί είναι. Αν πάλι δεν τους έχεις δει live, έχεις έναν παραπάνω λόγω για να πας απόψε προς Faust.

"Με σκοπό να αναδείξουν όλη την ατμόσφαιρα και την αισθητική διαφόρων μουσικών ειδών όπως η Blues και η Soul, αλλά και επιρροές από τη jazz και τη funk, δημιουργούν έναν ήχο μοναδικό και ιδιαίτερο.

Με έξυπνα πειραγμένες διασκευές από αμερικάνικη Blues και Soul μέχρι πιο funk και χορευτικές μουσικές αλλά και των δικών της τραγουδιών, η Moka Band θα παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο Faust".

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 5-8€

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι |210 3234095