Πώς θα περάσεις μία μέρα στην πόλη με 20 ευρώ στο πορτοφόλι σου

Πρωινό, βόλτα στο κέντρο, επίσκεψη σε μουσείο, καφές και ποτό.Όλα με 20 ευρώ στο πορτοφόλι σου!
Πώς θα περάσεις μία μέρα στην πόλη με 20 ευρώ στο πορτοφόλι σου



Είναι Σάββατο και δεν σε χωράει το σπίτι σου. Είσαι στα μισά του μήνα που σημαίνει ότι το budget έχει μειωθεί αρκετά. Ξαφνικά θυμάσαι αυτό το ξεχασμένο εικοσάευρο στο πορτοφόλι σου. Δεν φαντάζεσαι πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις στην πόλη! Follow me

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Πρωινό στο Handlebar (4.5 ευρώ)

Στο στενάκι της Μελανθίου (αριθμός 8) θα φας νόστιμο και θρεπτικό πρωινό και θα χαζέψεις ωραία αγόρια. Η πρότασή μου: Αβγά scrambled με καπνιστό σολωμό σε ψημένο muffin και χειροποίητα scones με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα.

Η Αθήνα από ψηλά στον λόφο του Αρείου Πάγου (δωρεάν)

Ο λόφος του Αρείου Πάγου, κάτω από την Ακρόπολη, ενδείκνυται για να απολαύσεις την πόλη από ψηλά, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ευρώ. Συνδύασε τη στάση σου με μία βόλτα στις παρυφές του ιερού βράχου, επιλέγοντας να περπατήσεις προς τη Διονυσίου Αεροπαγίτου ή τα στενά της Πλάκας.

Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Είσοδος: 7 Ευρώ / Μειωμένη είσοδος: 3 Ευρώ)

Θα εκπλαγείς με τον πλούτο που θα συναντήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο,  αφού οι συλλογές του απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα. Ευκαιρία, λοιπόν, για μάθημα Ιστορίας από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Πατησίων 44, Αθήνα

Απογευματινό καφεδάκι στο Βρυσσάκι (3 - 3.50 ευρώ)

Πιες τον καφέ σου σε έναν από τους πιο πολυδιάστατους χώρους στην καρδιά της Πλάκας, σε μία όμορφη βεράντα με θέα την Ακρόπολη. Το Βρυσσάκι κρύβει πάντα ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκπλήξεις, οπότε να είσαι σίγουρη ότι δεν θα βαρεθείς. 

Night booze στο Cantina Social (3.50 - 4 ευρώ)

Ενδιαφέροντα DJ sets και ποτά σε καλές τιμές θα βρεις στο Cantina Social. Προτίμησε μπύρα για να μείνεις εντός budget, μιας κι έχει ποικιλία σε περίεργες ετικέτες.

Λεωκορίου 8, Ψυρρή

Καλά να περάσεις!