TEDxAcademyYouth: Nέοι και νέες σπεύσατε στην Πειραιώς

Γιατί εκεί σου μαθαίνουν σήμερα να τολμάς να ονειρεύεσαι.
TEDxAcademyYouth: Nέοι και νέες σπεύσατε στην Πειραιώς



Σήμερα οι νέοι θα τολμήσουν να ονειρευτούν, οι λίγο μεγαλύτεροι θα παρακολουθήσουν παράσταση μπαλέτου, οι φιλότεχνοι μια έκθεση «από ψηλά» και οι κεφάτοι θα πάρουν την παλιοπαρέα και θα πάνε προς το Σταυρό Του Νότου.

Εκδήλωση: «Dare to Dream»  TEDxAcademyYouth | Μουσείο Μπενάκη 
Γιατί να πας: Γιατί θα σου μιλήσουν από το βήμα άνθρωποι που θα σε εμπνεύσουν.

Με οικοδεσπότες τους νεαρούς ηθοποιούς Κατερίνα Γερονικολού και  Κωνσταντίνο Λάγκο το φετινό  ΤΕD- X Youth μας προτρέπει να ονειρευτούμε. Και μας δείχνει τον τρόπο. 

«Το TEDxAcademyYouth 2015 με θέμα “Τόλμησε να ονειρευτείς” απευθύνεται άτομα 16-23 ετών και έχει σκοπό να δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαλόγου με τους νέους. Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 05.05.2015 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), θα συζητήσουμε για τις δυνατότητες που έχουν οι νέοι να ονειρευτούν και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο κόσμο. Ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα μας μιλήσουν και θα μας εμπνεύσουν με τις σκέψεις τους, τις πράξεις τους, τα επιτεύγματά τους. 

Το TEDxAcademy Youth θα διεξαχθεί σε 2 ενὀτητες την πρωινή που απευθύνεται σε νέους 16-19 και θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00-14:00 και την απογευματινή που απευθύνεται σε νέους 19-23 ετών και θα πραγματοποιηθεί από τις 15:00-21:00».

Είσοδος: 5-10€

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου|210 3453111

 

Χορός: Τhe Royal Ballet: Frederick Ashton «Η κακοφυλαγμένη κόρη» |Mέγαρο Μουσικής Αθηνών
Γιατί να πας: Γιατί αν σου αρέσει το μπαλέτο, έχεις την ευκαιρία να δεις ένα από τα καλύτερα μπαλέτα.

«Το έργο εξιστορεί τον έρωτα της νεαρής Λιζ με τον αγρότη Κολάς και τις προσπάθειες της μητέρας της να την παντρέψει με το γιο ενός πλούσιου γαιοκτήμονα. Κωμικές στιγμές και ανατροπές σε ένα κλασικό έργο του διεθνούς χορευτικού ρεπερτορίου. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 1960».
Ώρα έναρξης: 21:15
Απευθείας μετάδοση από το Royal Opera House του Λονδίνου, με την υποστήριξη του Antenna Group.
Είσοδος: 15-20€

 

Έκθεση: «Η Τουρκία από τα χίλια πόδια» | Ιανός
Γιατί να πας: Φωτογραφίες της Τουρκίας από ψηλά.

«H Toυρκία από τα 1.000 πόδια» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του AlpΑlper η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5-16 Μαΐου 2015. Την έκθεση διοργανώνει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

H αγάπη του Alp Alper για τη φωτογραφία ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια και αναζωπυρώθηκε κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία του, όταν το 1992 άρχισε να εργάζεται ως επιμελητής πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών. Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία το 1999, ο Alper συστήνει τον εαυτό του μέσα από το έργο του « Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια».

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας σε Αθήνα, Βαρσοβία, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Σάο Πάολο, Πεκίνο, Ντούισμπουργκ, Τουλούζη, στην κοινότητα Aussillon στην Νότια Γαλλία και στο Παρίσι».

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 με 21:00

Σάββατο: 09:00 με 20:00

Σταδίου 24 | 210 3217917

Είσοδος: Free

Mουσική: Παντελής Καλαμάκης Live | Σταυρός Του Νότου – Club
Γιατί να πας: Γιατί θα ‘ναι σαν την παλιά παρέα που μαζευόσασταν κάποτε στην παραλία με τις κιθάρες.

«Θυμάστε πως είναι όταν μαζεύεται η παρέα και ο κολλητός σας πιάνει την κιθάρα; Ανεμελιά, ταξίδια, μουσικές, έρωτας αλλά πάνω από όλα η παρέα … Μια τέτοια βραδιά οργανώνει ο Σταυρός του Νότου με “κολλητό” τον Παντελή Καλαμάκη. 

Ο Παντελής, ένας ερμηνευτής και τραγουδοποιός, έχει επιλέξει ένα σύνολο τραγουδιών, παλαιότερων, της νεότερης δισκογραφίας αλλά και των σημαντικότερων δικών του, που όλοι έχουμε τραγουδήσει στις παρέες, έχουμε ερωτευτεί, έχουμε συνδέσει με τα πιο όμορφα βράδια μας».

Ώρα έναρξης: 22:00

Είσοδος: 10€  (με μπύρα ή κρασί)