Πάμε για παράσταση στο Bios;

Θα δούμε έναν έρωτα όλο τρέλα.
Πάμε για παράσταση στο Bios;



Μια μέρα πριν μπει ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, εκτός όλων των άλλων ο  Ο.Κ.Α.Π.Α. σε συνεργασία με το Στέκι του Παιδιού διοργανώνει μια εκδήλωση για παιδιά, με θέμα τι άλλο από τα λουλούδια.

Παιδί: «Υποδεχόμαστε το Μάη» |Άλσος Ψυχικού
Γιατί να πας: Γιατί θα περάσεις σούπερ με το πιτσιρίκι σου.
«Τραγούδι, χορός και ανοιξιάτικη διάθεση.

Ο τραγουδιστής Γιάννης Σαββιδάκης θα εμφανιστεί ζωντανά με την μπάντα του, ερμηνεύοντας δικά του τραγούδια και αγαπημένες ξένες επιτυχίες.Θα μοιραστούν γλαστράκια με μυρωδικά φυτά, ενώ το Στέκι του Παιδιού θα διοργανώσει εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, με θέμα "Μαγιάτικο Στεφάνι".

Στον χώρο του Άλσους, η ατμόσφαιρα θα γίνει ακόμα πιο γιορτινή και νόστιμη:
με κρασί, μπύρα & σουβλάκια-καλαμάκια από τα "Σουβλάκια Ψυχικού", γλυκές μπουκιές με στέβια από το ζαχαροπλαστείο "Slim Bites", καθώς και κρέπες με σοκολάτα και άλλα γλυκίσματα από την "Patisserie Καμέλια"».

Ώρα έναρξης: 19:30

Είσοδος: Free 

 

Έκθεση: «Κλεινόν άστυ» | Ορίζοντας Γεγονότων
Γιατί να πας: Για να δεις την Αθήνα της κρίσης, μέσα από τα μάτια 17 καλλιτεχνών.

«Τα έργα χαρτογραφούν την ελληνική κρίση (κυρίως) στην πρωτεύουσα και μελετούν τη θέση του ανθρώπου σε αυτή. Καταγράφουν τα απομεινάρια της υπερκατανάλωσης των περασμένων δεκαετιών, τα θραύσματα ενός πολιτισμού και το συναισθηματικό κενό όλων εκείνων που ακόμα θρηνούν ένα χαμένο παρελθόν, ενώ αντιμετωπίζουν την αβεβαιότητα. 

Επίσης διασκευάζουν και αποδομούν κάποια αντικείμενα - σύμβολα της προγενέστερης επιφανειακής, μικροαστικής ευμάρειας.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται το αστικό κέντρο σαν ένα γραφικό αξιοθέατο, αλλά, παράλληλα, προβάλλεται και η γοητεία της καθημερινότητας σε αυτές τις συνθήκες».

Ώρα εγκαινίων: 20:00

Είσοδος: Free

Κεραμεικού 88, Γκάζι 

Θέατρο: «Ο Σεισμός Στη Χιλή» | Bios 
Γιατί να πας: Γιατί πάντα αγαπάς τα love stories. Ειδικά αυτά που εκτυλίσσονται μέσα σε καταστροφές.

«Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο "Χερώνυμο και Γιοζέφα" το 1807 μέσα από τη φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ έχει να κάνει με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στη Χιλή το 1647. 

Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες - τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία - για να οδηγηθούν, ωστόσο, λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης, όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού».

Σκηνοθετεί ο Ακύλλας Καραζήσης.

Παίζουν οι Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Ονησιφόρου, Κατερίνα Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 10€

Πειραιώς 84, Γκάζι | 210 3425335

 

Μουσική: Ο Απόστολος Ρίζος live | Σταυρός του Νότου
Γιατί να πας: Γιατί ο Απόστολος Ρίζος είναι ένας πραγματικά σπουδαίος καλλιτέχνης.

«Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος, παρέα με την αγαπημένη του κιθάρα και τους δεξιοτέχνες μουσικούς Θοδωρή Κουέλη στο ηλ. κοντραμπάσο - loops και Νίκο Κασσαβέτη στο ρυθμικό σετ, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που πάλλεται από ένταση, ρυθμό και συγκίνηση, σε ένα πρόγραμμα με δικά του τραγούδια, αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάμε να ακούμε από εκείνον. 

Από το "Τι να θυμηθώ" και τη "Φυσαλίδα", που τον γνωρίσαμε, μέχρι το ολοκαίνουργιο "Σ’ αυτή τη χώρα", που ήδη κυκλοφορεί επίσημα σε digital single, ο Απόστολος συναντάει με τις ξεχωριστές του ερμηνείες αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Ξαρχάκου, Κατσιμίχα, Ζούδιαρη και άλλων κορυφαίων δημιουργών και μας τα συστήνει από την αρχή, με εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις».

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: 10€ (με μπύρα ή κρασί)