Τα καλύτερα (και οικονομικά) sushi bar της Αθήνας

Αλωνίζοντας την πόλη, καταλήξαμε.
Τα καλύτερα (και οικονομικά) sushi bar της Αθήνας



Είναι η μόδα που έγινε λατρεία. Γιατί το sushi δεν είναι μόνο ωμό ψάρι. Είναι ένας συνδυασμός ρυζιού με ψάρι, θαλασσινά ή λαχανικά, συνοδευόμενα από σάλτσα σόγιας (και όχι μόνο). Τέλος το κρέας και οι τηγανιτές πατάτες. Κάνουμε στροφή στην ποιότητα (του φαγητού) και μας αρέσει πολύ. Υγιεινή και γευστικότατη ιαπωνική κουζίνα για κάθε γούστο και πορτοφόλι, που θα προκαλέσει εκρήξεις απόλαυσης στον ουρανίσκο σου. Κι αν φαντάζει υπερβολική η περιγραφή, μια δοκιμή θα σε πείσει.
 

Υοshi Sushi Bar
Αν βρεθείς στο Χαλάνδρι και δεν περάσεις μια βόλτα από τη στοά του εμπορικού Πλάζα, θα έχεις χάσει μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις ιαπωνικές νοστιμιές, σε καλές τιμές. Οι sushi masters ετοιμάζουν μπροστά στα μάτια σου τα φιλετάκια των ολόφρεσκων ψαριών, τυλίγοντας τα με ρύζι, λαχανικά και λογιών -λογιών υλικά. 

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Sushi Combos,  που συμπεριλαμβάνει μία γεύση από κάθε κατηγορία του μενού. Να μη μιλήσω για το California Roll (ρολό από ρύζι, καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και σουσάμι). Όνειρο!

Πλάτωνος 7, Χαλάνδρι | 216 700 6857

Furin Kazan
Ο βασιλιάς των sushi restaurants στην Αθήνα. Με σχεδόν 35 χρόνια ιστορία, το Furin Kazan, στην καρδιά της Αθήνας, είναι πάντα γεμάτο. Ο λόγος απλός: η αυθεντικότητα και η ποιότητά του. Στα τραπέζια του θα βρεις Αθηναίους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας αλλά και τουρίστες, αφού η φήμη του περνάει τα σύνορα της χώρας μας.

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Όλα, αλλά αν πρέπει να διαλέξω έστω ένα πιάτο, θα πω με δυνατή φωνή «Tempura Μix». Γαρίδες, σολωμός και ποικιλία λαχανικών, τηγανισμένα και σερβιρισμένα με παραδοσιακή σάλτσα tempura.

Aπόλλωνος 2, Αθήνα | 210 3229170

Koi Sushi Bar
Άνοιξε πριν από περίπου δύο χρόνια και πάει «σφαίρα». Οικονομικότατο και ποιοτικό sushi, σε ένα περιβάλλον minimal αισθητικής. Τιμές ευκαιρίας και μεριδούλες να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Η λογική είναι Japanese fast food χωρίς να χάνεις σε γεύση. 

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Maki rolls με τόνο. Yummy!

Nίκης 15, Σύνταγμα |210 3211099

Yamato 
Αδερφή ψυχή του Furin, στην περιοχή του Παγκρατίου. Ο κόσμος της περιοχής το αγάπησε, το διέδωσε και τώρα μαζεύει κόσμο από όλη την Αθήνα. Διατηρώντας ποιότητα και μενού όμοια με του Κέντρου, το Yamato είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θες να αποφύγεις την κατάβαση (ή ανάβαση) στα κεντρικά. 

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Ποικιλία Nigiri (Μaguro, Ebi, Tamago και Saba). Σκέτη απόλαυση.

Αλκιμάχου 21, Παγκράτι | 210 7245361

Wagamama
Έγινε hot spot του Golden Hall, αλλά το κατάστημα της Κηφισιάς δεν παίζεται. Ακολουθώντας τις προδιαγραφές της Wagamama παγκοσμίως (τόσο σε αισθητική όσο και σε συνταγές) είναι ένα μέρος που όταν πας, ξέρεις τι θα περιμένεις. Κι αν έχεις κάποιον στην παρέα σου που δεν τρώει sushi, κανένα πρόβλημα! Γιατί εκεί θα βρεις ασιατική κουζίνα- γενικώς.

Τι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε: Chicken Katsu Curry (αν δεν πας για sushi) και spiy ebi (με πράσινο chilli, αν πας τελικά για sushi).

Kασσαβέτη 3, Κηφισιά | 210 8013100

Δες εδώ που θα φας καλό ιταλικό.