Αυλές στο Χαλάνδρι: Διαλέξαμε τις έξι ωραιότερες για αυτή την άνοιξη

Γιατί πλέον το ποτό σου απολαμβάνεται έξω μυρίζοντας νυχτολούλουδο.
Αυλές στο Χαλάνδρι: Διαλέξαμε τις έξι ωραιότερες για αυτή την άνοιξη



Άνοιξε ο καιρός, άνοιξε και η καρδιά μας. Το μπαλκόνι πια δεν είναι αρκετό γιατί δεν κρατιέσαι σπίτι. Είσαι ήδη σε καλοκαιρινό mood άρα δεν έχεις κάτι καλύτερο από το να απολαύσεις το ποτάκι σου στην αυλή. Όχι στη δική σου. Σε μία από αυτές που κρύβονται στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Theory Bar & More
Αφιέρωμα στις αυλές χωρίς το Theory, θα ήταν σαν Pornstar Martini χωρίς  passion fruit. Άνοιξε τον Μάρτιο του 2013 στη στοά της οδού Πλάτωνος, στο νούμερο 14. Τρεις φίλοι πέρασαν από τη «θεωρία» στην πράξη και δημιούργησαν ένα από τα πιο ωραία all day bar της περιοχής.

Η αυλή του πολυεπίπεδη, με χαμηλά και ψηλά τραπεζάκια και μαξιλάρες. Super για cocktail- άκι, τσιμπολόγημα και χαλαρή κουβεντούλα.

Πλάτωνος 14| 210 6801633

Σπόρος 
Από τους πιο χαρακτηριστικούς κήπους της περιοχής. Ο Δημήτρης Καραμάνης πριν από περίπου 5 χρόνια άνοιξε ένα από τα πιο μικρά (τότε) μαγαζιά του Χαλανδρίου, μαζεύοντας εναλλακτικές φατσούλες.

Το πιο δυνατό σημείο του μαγαζιού ήταν και είναι ο κήπος του που πιάνει τον μισό ισόγειο χώρο του εμπορικού κέντρου όπου στεγάζεται. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, αλλά μπορείς να αράξεις ακόμα και στα σκαλιά, που τα παιδιά έχουν προνοήσει να βάλουν μαξιλάρια.

Για περισσότερη απόλαυση, πιες το Irini’s Playground, ένα cocktail εμπνευσμένο από την κόρη του Δημήτρη, Ειρήνη. 

Κατσουλιέρη 4 |210 6844543

 

Snatch Coffee & Booze Bar
Στην πρώην μονοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 14, θα δεις ροκ, συμπαθητικές και νεανικές φατσούλες. Θα ακούσεις μουσική να κοπανηθείς και λίγο. Θα μιλήσεις με τον διπλανό σου.

Θα απολαύσεις από το πρωί καφέ ή τσαγάκι και μέχρι το βράδυ την μπύρα ή το κρασί σου. Ο κήπος του; Παράδεισος!

25ης Μαρτίου 14 |210 6891262

Spiti Cocktail Bar
Διασχίζοντας τον διάδρομο της στοάς, μπαίνεις στον πιο ωραίο ακάλυπτο χώρο- κήπο. Εναλλακτικός κόσμος, εναλλακτικές μουσικές, συμπαθητικό προσωπικό (βέβαια τις μέρες αιχμής υπάρχει ένα «θεματάκι» στο service), stand up comedies, εκθέσεις.

Το Spiti είναι το μαγαζί με την μεγαλύτερη εσωτερική αυλή, που ακόμα κρατάει τον κόσμο του και την αυθεντικότητά του.  Aν σου αρέσει η «φάση» του θα περάσεις τέλεια. Αν περάσεις απόγευμα, δοκίμασε τη λεμονάδα του. 

Ανδρέα Παπανδρέου 9 | 210 683 3677

Θίασος
Εδώ μιλάμε για οικογενειακή υπόθεση. Ο 35χρονος Νίκος παρέα με τους γονείς του άνοιξαν ένα κήπο ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες. Ο Θίασος είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό ποτάκι και συζήτηση αλλά και για καφέ και σνακ.

Επειδή ο κόσμος που επιλέγει τη συγκεκριμένη αυλή, είναι σε πιο χαλαρή διάθεση, είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες ή αν θες κάπου πραγματικά ήρεμα να συζητήσεις. Είναι μόλις ενός έτους το μαγαζί και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει μια χαρά.

Αριστοφάνους 10 |210 6830453

Ginger
Το πιο μικρό (ηλικιακά) all day bar του Χαλανδρίου, άνοιξε πριν από κάποιους μήνες και ήδη ο κόσμος της περιοχής φαίνεται να έχει ενθουσιαστεί με το νέο spot.

Μεγάλος και «καθαρός» χώρος εσωτερικά, μα σαν την αυλή του τίποτα. Δεν θα πούμε πολλά, ούτε θα δείξουμε. Ας μείνει μεταξύ μας αυτός ο μαγικός κηπάκος. Όσο λιγότεροι τόσο πιο εύκολα θα βρίσκουμε να κάτσουμε!
 
Αγίας Παρασκευής 25 |213 034 8395    

 

Κι επειδή έχουμε μπει σε καλοκαιρινή διάθεση από τώρα, δες εδώ που θα φας το ωραιότερο παγωτάκι των βορείων προαστίων.