Φύγαμε για σινεμά; Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι νέες ταινίες που βγαίνουν απόψε στις αίθουσες.
Φύγαμε για σινεμά; Οι νέες ταινίες της εβδομάδας



Νέες και ωραίες προτάσεις για αυτή την Πέμπτη, κινηματογραφικά. Βγαίνουν πέντε καινούριες ταινίες απόψε, για να μετατρέψουν το βράδυ σε νύχτα πρεμιέρας.

Child 44
Γιατί να τη δεις: Γιατί θα δεις ένα δυνατό θρίλερ, βασισμένο σε ένα δυνατό βιβλίο, με ακόμα πιο δυνατές ερμηνείες, σπουδαίων ηθοποιών. 

Υπόθεση: «Γυρισμένο με φόντο τη δεκαετία του ’50, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από ένα μέλος της Σοβιετικής αστυνομίας, ο οποίος προσπαθεί να διαλευκάνει υποθέσεις από δολοφονίες παιδιών. Η επιμονή του θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη βοήθεια της συζύγου του, οι εξελίξεις οδηγούν σε μεγαλύτερα κυβερνητικά εμπόδια.

Η υπόθεση της ταινίας σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ ("Alien", "Hannibal"), βουτάει στα άδυτα μιας υπόθεσης που συγκλόνισε τον πλανήτη. Οι Τoμ Χάρντι και Νούμι Ραπάς πρωταγωνιστούν σε αυτή την ταινία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σουηδού δημιουργού Ντάνιελ Εσπινόζα».

Τα κορίτσια
Γιατί να τη δεις: Γιατί η Σελίν Σιαμά γυρίζει ταινία μεγάλου μήκους με πρωταγωνίστριες 4 κορίτσια που προσπαθούν να «προσδιοριστούν» και οι κριτικές φαίνεται να τη χαρακτηρίζουν ως μία από τις πιο «μοντέρνες» ταινίες τον τελευταίων ετών.

Υπόθεση: Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, τις αδιέξοδες προοπτικές του σχολείου και το «νόμο» που έχουν επιβάλει τα αγόρια στη γειτονιά, η Μαριέμ ξεκινά μια νέα ζωή μετά τη συνάντηση της με μια ομάδα από τρία κορίτσια με ελεύθερο πνεύμα. Αλλάζει το όνομά της, κώδικα ντυσίματος και παρατάει το σχολείο για να γίνει αποδεκτή στη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι ένας τρόπος για την ελευθερία, ένας δρόμος που θα την οδηγήσει έξω από το γκέτο.

Ένα δράμα δυνατό, για να θυμάσαι.

Τα δικά μας παιδιά
Γιατί να τη δεις: Γιατί η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Herman Koch «Tο δείπνο» που έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε 53 χώρες, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο και η υπόθεση είναι τόσο σύγχρονη. Για του λόγου το αληθές…

Υπόθεση: «Δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αδέρφια με διαφορετικές επιλογές ζωής, ο Μάσιμο, ένας μοντέρνος δικηγόρος, και ο Πάολο, ένας παιδίατρος, είναι συνεχώς σε σύγκρουση. Παρ’ όλα αυτά, προς σεβασμό στην παράδοση, μία φορά τον μήνα συναντιούνται σε ένα πολυτελές εστιατόριο, μαζί με τις γυναίκες τους. Οι συζητήσεις τους είναι πάντα αδιάφορες: το φρουτώδες άρωμα του κρασιού, η πιο πρόσφατη γαλλική ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οτιδήποτε είναι στην επικαιρότητα.  

Η εύθραυστη ισορροπία κλονίζεται όταν υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Πώς οι δύο άνδρες, οι δύο διαφορετικές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός που τους εμπλέκει τόσο βαθιά;».

Η καινούρια φιλενάδα
Γιατί να τη δεις: Σεξουαλικότητα, σασπένς, χιούμορ. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την ταινία και σου δίνουν τρεις καλούς λόγους για να πας.

Υπόθεση: «Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλερ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. 
Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά τη σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα».

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.
Γιατί να τη δεις: Δεν ξέρω. Ίσως γιατί έχεις καιρό να δεις την αμερικανιά σου.

Υπόθεση: «Η Μπιάνκα είναι μια σχετικά ευτυχισμένη μαθήτρια λυκείου όταν ο κόσμος καταρρέει: μαθαίνει ότι οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως η «Φλόμπα» (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας) των πιο όμορφων και πιο δημοφιλών φιλενάδων της. 

Η Μπιάνκα αγνοεί τα σοφά λόγια του αγαπημένου της καθηγητή και ζητά τη βοήθεια του Ουέσλι, που είναι ένας από τους γοητευτικούς και δημοφιλείς συμμαθητές της, για να την βοηθήσει στην πολιορκία του έρωτά της, Τόμπι, και την τόνωση της αυτοπεποίθησής της. 

Αποστολή της είναι να υπενθυμίσει σε όλους ότι, ανεξάρτητα από το πώς είναι ή φέρονται οι άνθρωποι, όλοι είμαστε η «Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.» κάποιου… και αυτό δεν είναι πρόβλημα».