Μεγάλη Πέμπτη και μπαίνουμε σε πασχαλινό πνεύμα

Μαθαίνουμε πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας και ξεναγούμαστε στο Βυζαντινό Μουσείο.
Μεγάλη Πέμπτη και  μπαίνουμε σε πασχαλινό πνεύμα



Η Αθήνα είναι μία πόλη που κινείται πάντα στους ρυθμούς των καιρών της. Σήμερα λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην έχει κάποιος διοργανώσει κάτι πασχαλινό (και ενδιαφέρον).

Έκθεση: «Θείο Πάθος» |Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουσείο
Γιατί να πας: Γιατί θα έχεις την ευκαιρία να σε ξεναγήσουν εντελώς δωρεάν οι επιμελητές του μουσείου, σε εκθέματα με εικονογραφικά θέματα που σχετίζονται με το θείο πάθος.

Κι επίσης γιατί παράλληλα σου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθείς ένα μουσείο που δεν έχεις ξαναπάει, ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς του (γιατί έχει πολλούς).

Ώρα έναρξης ξενάγησης: 12:00 

Είσοδος: Free

 

Εκδήλωση: Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας | Οικία Αγγελικής Χατζημιχάλη
Γιατί να πας: Γιατί θα μάθεις πληροφορίες για τον τόπο σου που δεν ήξερες και κυρίως γιατί θα «καταλάβεις» λίγο Πάσχα.

«Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Πάσχα στην Αθήνα 2015» διοργανώνει την έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη», στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». 

Σκοπός της έκθεσης είναι να δοθεί στον επισκέπτη η ευκαιρία να παρακολουθήσει αναπαραστάσεις εθίμων, όπως προετοιμασία και βάψιμο κόκκινων αυγών, καθώς και ξεναγήσεις με αναφορές στα έθιμα του Πάσχα. Παρουσιάζονται επίσης πασχαλινά αυγά, διακοσμημένα με όλες τις τεχνικές και τα χρώματα ως τα σημαντικότερα σύμβολα της Ανάστασης και του Πάσχα, αλλά και παραδοσιακές φορεσιές, που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και κείμενα σχετικά με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας. 

Ωράριο λειτουργίας: 09:00- 12:00

Είσοδος: Free

Χατζημιχάλη 6 και Γέροντα, Πλάκα, Αθήνα |210 3243972/ 3243987

Θέατρο: «Φεύγουσα Κόρη» | Θέατρο Φούρνος
Γιατί να πας: Γιατί είναι μια παράσταση που όποιος την είδε, είπε ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Γιατί παίζεται πολλά χρόνια από την ίδια ηθοποιό και σκηνοθετείται από την ίδια σκηνοθέτη. Αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει λόγος για αυτό.

«Με οδηγό το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Μια ψυχή», μπλέκονται με τους ήχους του κλαρίνου παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια, με την ηθοποιό να μονολογεί επί σκηνής».

Ώρα έναρξης: 21:15 

Είσοδος: 10€

Μαυρομιχάλη 168 |Εξάρχεια

 

Μουσική: DJ Set Λατέρνατιβ & Eύα Μπουντούρη | Six d.o.g.s
Γιατί να πας: Γιατί είναι σίγουρο ότι θα ακούσεις ωραίες μουσικές που θα σε διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

«Οι Λατέρνατιβ συναντούν την Εύα Μπουντούρη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο Gig Space του six d.o.g.s, για ένα back 2 back set».

Ώρα έναρξης:  22:00

Είσοδος: Free