Κηραλοιφή: Φτιάξε την δική σου, με δύο μόνο υλικά

Είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες και μπορείς να την ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ.
Κηραλοιφή: Φτιάξε την δική σου, με δύο μόνο υλικά



Οι γιαγιάδες μας, λέγανε ότι είναι βάλσαμο για το δέρμα. Για κοψίματα, καψίματα, εγκαύματα, ερεθισμούς, ευαισθησίες, ξηροδερμία. Η κηραλοιφή θυμίζει στη υφή, την βαζελίνη (παρασκευάζεται από ελαιόλαδο και μελισσοκέρι) και έχει την ιδιότητα να δημιουργεί στην επιφάνεια που απλώνεται, ένα λιπαρό στρώμα, προστατεύοντας την περιοχή.

Για εμάς τα κορίτσια με τα επί μονίμου βάσεως σκασμένα χείλη, είναι ΑΑ λύση. Την απλώνεις με το δάχτυλο, όπως το lip balm και από ξηρά γίνονται βελούδινα σε ελάχιστο χρόνο. Για να μη μακρηγορούμε, ό,τι θα χρειαστείς, είναι λίγο ελαιόλαδο και μελισσοκέρι. Το μελισσοκέρι μπορείς να το αγοράσεις είτε από μαγαζί με βιολογικά προϊόντα (προτίμησε το σε στερεά μορφή), είτε από τον παραγωγό που προμηθεύεσαι το μέλι.

Υλικά
1 ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Τρίβεις στον τρίφτη λίγο μελισσοκέρι έτσι ώστε να βγει μία κουταλιά της σούπας. Στη συνέχεια το ρίχνεις μαζί με το λάδι σου, σε ένα κατσαρολάκι και το βράζεις (εννοείται σε μπεν μαρί). Μόλις το μείγμα σου ομογενοποιηθεί, το ρίχνεις στο βαζάκι που προηγουμένως έχεις αποστειρώσει.

Δεν το πιστεύεις αλλά τόσο απλά, γρήγορα και εύκολα, έχεις μόλις παρασκευάσει την δική σου κηραλοιφή!