6 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσεις την ορφανή κάλτσα!

Το “μυστήριο της χαμένης κάλτσας” θα σου δώσει χρηστικές λύσεις που δεν είχες σκεφτεί μέχρι πριν.
6 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσεις την ορφανή κάλτσα!



Έχεις αναρωτηθεί που πάνε οι κάλτσες που χάνονται; Γιατί στο συρτάρι σας υπάρχουν τόσες πολλές μονές κάλτσες; Γιατί χάνεται μόνο η μία και ποτέ το ζευγάρι ολόκληρο; Απορίες που σίγουρα σου έχουν δημιουργηθεί, τις οποίες όμως πρέπει να βάλεις στην άκρη και να σκεφτείς χρηστικά. Διότι μια μονή κάλτσα μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σπίτι σου πιο καθαρό, εξοικονομώντας παράλληλα και χρήματα.
 
Ξεσκόνισε τα φυτά σου
Εφάρμοσε μία νωπή κάλτσα στο χέρι σου σαν γάντι και ξεσκόνισε απαλά τα φύλλα των φυτών σου. Μετά την χρήση της, την τοποθετείς πάλι στο πλυντήριο.
 
Καθάρισε τα παντζούρια σου
Ψέκασε μία νωπή κάλτσα με ξύδι ή με κάποιο άλλο καθαριστικό της αρεσκείας σου και καθάρισε τα στόρια σου σε σημεία που μόνο με τα επιδέξια δάχτυλά σου μπορείς να φτάσεις.
 
Αρωματικό 
Μπορείς να αρωματίσεις μία κάλτσα με το αγαπημένο σου αποξηραμένο φυτό, όπως είναι η λεβάντα για παράδειγμα, και να την κρεμάσεις μέσα στην ντουλάπα σου ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείς, έτσι ώστε να μοσχοβολήσει το μέρος.
 
Πες “αντίο” στους ιστούς αράχνης 
Τοποθέτησε την κάλτσα σ' ένα κοντάρι από μία σκούπα και “ξεσκόνισε” κάθε γωνία του σπιτιού σου όπου είναι πιθανό οι αράχνες να φτιάχνουν τους ιστούς τους.
 
“Συντήρησε” το swiffer” σου
Εξοικονόμησε λεφτά και αντί να αγοράζεις πανάκια για το swiffer σου αντικατέστησε τα με κάλτσες. Η καθημερινή οικιακή βρωμιά θα απομακρυνθεί και έτσι.
 
Καθάρισε τα σοβατεπί
Τα σοβατεπί είναι ένα παραμελημένο μέρος στην καθαριότητα του σπιτιού, αλλά όχι πια. Θα κάνεις ένα πέρασμα με την κάλτσα και θα κρατήσεις και αυτό το μέρος καθαρό.