Εδιμβούργο: Ταξιδάκι στην πιο ατμοσφαιρική πόλη της Ευρώπης! Ψήνεσαι;

Ταξίδεψε στην χαρισματική πόλη του Βορρά
Εδιμβούργο: Ταξιδάκι στην πιο ατμοσφαιρική πόλη της Ευρώπης! Ψήνεσαι;



Η παραμυθένια πόλη που πρέπει να επισκεφτείς

Περιηγήσου στην πιο χαρισματική μητρόπολη του ευρωπαϊκού βορρά και ανακάλυψε όλες τις ομορφιές της νέας, αλλά και της παλαιάς πόλης. Μεγάλη εντύπωση θα σου κάνουν τα αμέτρητα διατηρητέα κτίρια, αλλά και η φυσική ομορφιά της που δεν συγκρίνεται με άλλη.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΟΥ

Ξεκίνησε τη βόλτα σου από το επιβλητικό κάστρο του Εδιμβούργου, το οποίο χρονολογείται από τον 12ο   αιώνα. Υπολόγισε ότι θα χρειαστείς αρκετές ώρες για να το εξερευνήσεις, γι’ αυτό ένα backpack με τα άκρως απαραίτητα είναι η ιδανική λύση για σένα που στα ταξίδια είσαι στην κυριολεξία όλη μέρα έξω. Στη συνέχεια, περπατώντας παρακάτω, θα συναντήσεις τον πιο πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης, τον λεγόμενο «Βασιλικό Μίλι», στον οποίο θα δεις πολύ ωραίο κόσμο και φυσικά θα τραβήξεις μοναδικές λήψεις με τη φωτογραφική σου μηχανή.

Μην αμελήσεις να επισκεφτείς τον λόφο Carton Hill και ειδικότερα τη βόρεια πλευρά του, μια και εκεί βρίσκεται το γνωστό National Monument , το οποίο αποτελεί και αντιγραφή του δικού μας Παρθενώνα.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το Εδιμβούργο αναφέρεται πολύ συχνά και ως «Αθήνα του Βορρά».

Μια και η πόλη χωρίζεται σε νέα και σε παλαιά, από τη μια μπορείς να δεις κτίρια με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και από την άλλη κτίρια τα οποία χτίστηκαν μετά τον 18ο  αιώνα. Αυτός ο συνδυασμός κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή αυτή την παραμυθένια πόλη. Τέλος, αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις  τον Αύγουστο, μην ξεχάσεις να πας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου που διοργανώνεται κάθε χρόνο για έναν μήνα. Αν είσαι λάτρης της Τέχνης και της μουσικής, δεν πρέπει να λείψεις...

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ

Aizle

O συνδυασμός των χαμηλών τιμών με τις εξαιρετικές γεύσεις κάνουν το συγκεκριμένο εστιατόριο πολύ αγαπημένο. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη μεγάλη συλλογή κρασιών του, η οποία πραγματικά θα σε εκπλήξει! 107 St. Leonard's St. Edinburgh EH8 9QR.

Origano

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό και λατρεύεις την pizza, τότε βρήκες το σωστό μέρος. Οι μεγάλες μερίδες και η γρήγορη εξυπηρέτηση απλώς θα σε ενθουσιάσουν. 236 Leith Walk, Edinburgh EH6 8PD.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΦΕ

Café Portrait

Δεν είναι μόνο ότι προσφέρει μοναδικό καφέ και εδέσματα,  ο εξαιρετικός χώρος και η αισθητική που θα συναντήσεις θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη σου. Το συγκεκριμένο καφέ αγαπά την τέχνη και φαίνεται. 1 Queen Street, EH2 1JD.

Love crumbs

Αρχικά δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε κερδίσει τόσο το χαριτωμένο όνομα του καφέ όσο και η μοναδική ζεστή σοκολάτα που προσφέρει. Αν πεινάσεις, μην ανησυχείς γιατί έχει μεγάλη ποικιλία σάντουιτς και κρύων εδεσμάτων. 155 West Port, Edinburgh EH3 9DP.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΙΣ ΠΟΤΟ

The Dome

Με την πρώτη ματιά θα σε εντυπωσιάσει η κομψή και ιδιαίτερη διακόσμηση. Λίγο αργότερα θα σε κερδίσουν τα εκπληκτικά ποτά και οι χαμηλές τιμές. Δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση από πριν, αφού ο χώρος διαθέτει 2 μεγάλες αίθουσες. 14 George St, New Town, EH2 2PF.

Bow Bar

Από τα πιο μοντέρνα bar που θα επισκεφείς στην πόλη του Εδιμβούργου. Μικρό, cozy και έτοιμο να σου προσφέρει το πιο γευστικό ουίσκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. 80 W Bow, Edinburgh, Midlothian EH1 2HH.

ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ

- Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι χτισμένο πάνω σε ανενεργό ηφαίστειο.

- Το Εδιμβούργο ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυροσβεστικό σύστημα.

- Έχει πάνω από 112 πάρκα και θεωρείται η πιο πράσινη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Ο τίτλος του Δούκα του Εδιμβούργου δημιουργήθηκε αρχικά το 1726  για τον πρίγκιπα Φρεδερίκο, γιο του Γεωργίου Α’.

- Μαζί με το Λονδίνο και το Παρίσι είναι μία από τις τρεις πόλεις στην Ευρώπη που αναμένεται να έχει πάνω από 80% πληρότητα τους επόμενους μήνες.

- Το Εδιμβούργο είναι γνωστό για το ομώνυμο φεστιβάλ του, το οποίο διοργανώνεται από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

EXTRA

O σερ Sean Connery γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στο Fountainbridge του Εδιμβούργου. Προτού γίνει διάσημος, η φήμη θέλει τον ηθοποιό να μοίραζε γάλα στους δρόμους με άλογο.

Η άλλοτε front woman της μπάντας Garbage γεννήθηκε και άρχισε τη μουσική καριέρα της στο Εδιμβούργο. Ποιος δεν θυμάται το hit των 90’s Only Happy When it Rains;

ΠΗΓΗ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ DOWNTOWN